coolesh Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Czołem, czy ktoś mógłby skrobnąć dwa słowa co robi przycisk Auto? Szukałem na forum i znalazłem że można za jego pomocą wyłączyć światła po zmroku, ale znając francuzów to na jednym takim drobiazgu nie skończyli ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 czyli jak masz sensor swiatel to tym mozesz je wylaczyc ?? bo tez sie zastanawialem do czego on jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolesh Opublikowano 17 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 tak wyczytałem na forum - zeby nie zawracać głowy najpierw poszukałem po frazie "przycisk auto"... U mnie światła działają tak że włączają się same jak przycisk START zrobi swoje, a gasną po zgaszeniu silnika, wyjęciu karty i otworzeniu drzwi kierowcy - i to mi całkowicie odpowiada :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 u mnie tez tak jest ze swiatlami ale jak ma sie do nich ten przycisk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo77 Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 napewno jest to do wlaczania/wylaczania trybu automatycznych swiatel Ale do czego jeszcze to nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 Dokładnie jest tak jak wszyscy piszą - jest on do czujnika automatycznych świateł. Mozna go w ten sposób wyłączyć przetrzymując chyba z 10 sekund ten przycisk i wtedy gdy się ściemni reflektory się automatycznie nie zapalają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niusia Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 o dzięki też sie zastanawiałam nad tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jazel Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 Cos kiedys w instrukcji wyczytalem, ze nim sie ustawia jak dlugo maja sie swiecic po zamknieciu samochodu, jezeli ktos ma opcje (nie pamietam jak ja zwa) polegajaca na oswietleniu drogi do domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 tez to dzisiaj wyczytalem ale mam skleroze i nie pamietam jak to ustawic :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sornat Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 sie to nazywa "follow me home" , ciagniesz do siebie manetke tak jak blyskasz "dlugimi" na chyba 30sek beda swiatla wlaczone... warunek to ze silnik i swiatla maja byc wylaczone... a przycieskiem sie raczej tam nic nie zmienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 tak jak pisze sornat. przy okazji, kazde pociagniecie dzwigni dodaje 30s, czyli 3 pociagniecia 1m30s, maks to 2min (albo 2m30s nie pamietam...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ecolog Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 No przyznam, że o tym ostatnim to nie wiedziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maper Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Z tymi światłami jest tak: funkcja zewnętrznego oświetlenia towarzyszącego: - przy wyłączonym silniku i zgaszonych światłach (ustawienie na 0 ) pociagnąć dźwignię do siebie, światła mijania włączą się na 30 sekund, - czynność tę można wykonać maksymalnie cztery razy w czasie 2 minut. A automat: przycisnąc na 4 sekundy, pojawi się na wyświetlaczu "automatyczne włączanie świateł ON" - wyłączanie tej funkcji tak samo. Przy pracującym silniku światła mijania zapalaja się lub gasną zależnie od poziomu oświatlenia na zewnątrz. Z tym, że już właściwie ta funkcja w Polsce nieprzydatna - jazda na światłach 24/dobę 365 dni w roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arka3 Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 No właśnie. Wczoraj w ASO dezaktywowałem czujniki powietrza w kołach i po wyjeździe z ASO zauważyłem że mam aktywowane automatyczne światła. Niby ok, ale gdy chciałem je wyłączyć według instrukcji to nic się nie dzieje. (Na wyłączonym silniku trzymam przyciśnięty guzik auto i nic brak reakcji) Wie ktoś jak to wyłączyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 a na włączonym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi