Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Mamy lakiernika na sali ??

janiol13

Rekomendowane odpowiedzi

No tak autko było na ten sam kolor malowane ale, że w francuzach jest na koniec dawana farba bezbarwna to najpierw ja trzeba zmatowić.

janiol13, a może bardziej sie opłaca polerka?

Arczi92, Bedzie polerka na lato :mrgreen: :P i wtedy sie okaze w jakiej kondycji jest rakier.Ale plany mam i tak na inny kolorek :P

[ Dodano: 2009-11-24, 00:28 ]

ruda mi na klapie wychodzi i zdezaki mam obdarte.Wiec bede myslal o malowaniu calego :P

janiol13, lakiernik ci pomaluje te elementy gdzie ruda sie wydobywa, a te które są dobre tylko polernie, najlepsza opcja ;-) U mnie akurat w wiosnę cała Meganka i Clio do polerki idą i ewentualne malowanie większych rys :-?

Arczi92, Rozmawiałem(tel.) z kuzynem (blacharz-lakiernik) i powiedział że malowanie na taki sam kolor kosztuje koło 3tys. A zmiana koloru kosztuje koło 5tys.Wiec myśle ze lepsza opcja bedzie malowanie zdezaków + tylna klapa(rdza) a reszte wypolerować.Bo aż taki zły niejest :mrgreen:

wiesz zapytał byś kogoś kto malował całego Scenic :-P

cena jest uzależniona od wielu rzeczy... zaczynając od miejsca gdzie to robisz bo jedni wołają za pomalowanie 200zł a inni 500zł po lakier jakim jest malowane...

Cena za całe auto to u dobrego lakiernika ok 4000zł

U takiego co ma głowę i zrobi to ładnie (choć nie ma komory lakieniczej) ok 2500zł

Poniżej tych kosztów to już pewnie pan Czesio (nie myliś kolegi z Władcy Móch) maluje w garażu pod domem. Choć czasami i ten nasz pan czesio umaluje ładnie :mrgreen:

ja zapłaciłem chyba 800zł za materiał choć już teraz nie umiem odpowiedzieć a robota to we własnym zakresie ;-) wyszło jak wyszło co po niektórzy mówią że ładnie. Ja uważam że mogłoby być ładniej :P

janiol13,

Ja również radze polakierowanie rys polerka i na to środek zwany "luster"-magia wychodzi kolor nabiera głębi.Jak zmiana koloru to polecam przygotowac samemu-dużo pracy ale człowiek fachu sie uczy.Ja sam malowałem clio z srebrnego metallicu na czarny akryl wyszło mnie 900-1000zł całośc:)