janiol13 Opublikowano 22 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Zastanawiam sie ile kosztuje malowanie całego scenica I ph I :roll: Zaznaczam że chodzi o profesjonalne malowanie.A nie tak na odpi#%#2 :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi92 Opublikowano 23 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 znajomy ostatnio dał do malowania całą Lagune i zapłacił około 4000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janiol13 Opublikowano 23 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Jakis lepszy lakier ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi92 Opublikowano 23 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 no lepszym, ale koszt był taki gdyż miał ten lakier był już w kiepskim stanie i praktycznie na nowo musiał malować całe auto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 23 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 4 tyś rozsądna cena ale tylko w wypadku malowania w tym samym kolorze. Jak zmiana to mało i pewnie nic profesjonalnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi92 Opublikowano 23 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 No tak autko było na ten sam kolor malowane ale, że w francuzach jest na koniec dawana farba bezbarwna to najpierw ja trzeba zmatowić. janiol13, a może bardziej sie opłaca polerka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janiol13 Opublikowano 23 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Arczi92, Bedzie polerka na lato :P i wtedy sie okaze w jakiej kondycji jest rakier.Ale plany mam i tak na inny kolorek :P [ Dodano: 2009-11-24, 00:28 ] ruda mi na klapie wychodzi i zdezaki mam obdarte.Wiec bede myslal o malowaniu calego :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi92 Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 janiol13, lakiernik ci pomaluje te elementy gdzie ruda sie wydobywa, a te które są dobre tylko polernie, najlepsza opcja ;-) U mnie akurat w wiosnę cała Meganka i Clio do polerki idą i ewentualne malowanie większych rys :-? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janiol13 Opublikowano 24 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 Arczi92, Rozmawiałem(tel.) z kuzynem (blacharz-lakiernik) i powiedział że malowanie na taki sam kolor kosztuje koło 3tys. A zmiana koloru kosztuje koło 5tys.Wiec myśle ze lepsza opcja bedzie malowanie zdezaków + tylna klapa(rdza) a reszte wypolerować.Bo aż taki zły niejest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi92 Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Ale daj od razu pomalować wszystkie te czarne elementy na zderzaku i wokół autka ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbarann Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 wiesz zapytał byś kogoś kto malował całego Scenic :-P cena jest uzależniona od wielu rzeczy... zaczynając od miejsca gdzie to robisz bo jedni wołają za pomalowanie 200zł a inni 500zł po lakier jakim jest malowane... Cena za całe auto to u dobrego lakiernika ok 4000zł U takiego co ma głowę i zrobi to ładnie (choć nie ma komory lakieniczej) ok 2500zł Poniżej tych kosztów to już pewnie pan Czesio (nie myliś kolegi z Władcy Móch) maluje w garażu pod domem. Choć czasami i ten nasz pan czesio umaluje ładnie ja zapłaciłem chyba 800zł za materiał choć już teraz nie umiem odpowiedzieć a robota to we własnym zakresie ;-) wyszło jak wyszło co po niektórzy mówią że ładnie. Ja uważam że mogłoby być ładniej :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 janiol13, Ja również radze polakierowanie rys polerka i na to środek zwany "luster"-magia wychodzi kolor nabiera głębi.Jak zmiana koloru to polecam przygotowac samemu-dużo pracy ale człowiek fachu sie uczy.Ja sam malowałem clio z srebrnego metallicu na czarny akryl wyszło mnie 900-1000zł całośc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janiol13 Opublikowano 26 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Chaos, przygotowanie samemu odpada przed blokiem niema jak :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi92 Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 janiol13 jak nie ściągnąć plastiki możesz sam :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi