mikolajekm Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Witam. Proszę o pomoc. Pierwszy raz mi sie to przytrafilo 5 dni temu. Otóż przy przekluczaniu zapłonu - kontrolka OIL pokazala " _ _ _ _ _ OIL" ... najpierw się wystraszyłem i od razu sprawdziłem bagnet - na bagnecie był olej w normie (polowa zakresu), ale pomyslalem ze moze za goracy silnik, bo chwile wczesniej jezdzilem. Odczekalem i znou mierze na zimnym - olej w normie. Przekluczam dalej " _ _ _ _ _ OIL" ... Rozlaczylem ako - pomogloe pokazalo " o o _ _ _ OIL". Wrocilem do domu. Odpalam rano znowu "_ _ _ _" po poludniu "o o o _ _". i Tak od tamtego czasu na zmiane... Moze mi ktos wytlumaczyc co moglo pojsc? Jaki rodzaj czujnika posiada SCENIC. Dodam ze mam SCENIC 1.9 DTI 98r. Jednego nie rozumiem. Jakby cos poszlo sie pier... to by zawsze pokazyal bral oleju, a on na zmiane. Juz sam nie wiem co o tym sadzic. Prosze o porade... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koma32 Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 też tak miałem, też się denerwowałem, sprawdziłem bagnetem wszystko było dobrze, sytuacja powtarzała się przez 3 miesiące i jakoś samo przestało (mi to się przydażyło zeszłej zimy), ale jak narazie wszystko działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinb7 Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Mam podobnie, ale w moim raz na jakiś czas (średnio co 10 odpalanie) pokazuje _ _ _ _ _OIL, a w pozostałych przypadkach wskazuje dobrze, Moim zdaniem, zaczyna padać czujnik poziomu oleju, jak całkiem padnie to zacznę się martwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi