Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Czy kupił(a)byś ponownie Megane II

mister

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam takie pytanie do wszystkich posiadaczy Megane II (głównie II ponieważ I generacja w/d mnie była zrobiona rewelacyjnie) czy ponownie gdybyście staneli przed wyborem samochodu to byłaby to Renault MEGANE II czy też teraz po zakupie byście wybrali coś innego oraz dlaczego.

Pozdrawiam i z góry dzięki.

Moje skromne zdanie.. Aczkolwiek nie posiadam Megi II...

Wszystko zalezy na jaki egzemplarz sie trafi... Jedni sobie chwalą ze jezdza wymieniaja olej i nic wiecej, ktos inny co tydzien jezdzi do warsztatu..

Podobnie jest teraz z wiekszoscia innych aut..

Podzielam zdanie MrTea, gdyż awaryjność samochodu nie zależy od marki. Można by patrzeć na wykończenie, które akurat w Megi mi odpowiada. Nie jeżdże tym autem zbyt długo ale głęboko bym się zastanawiał czy kupić inne auto. Jedyne co bym zmienił to wybrałbym mocniejszego diesla. :mrgreen: 8-)

Bezwzględnie wybrałbym jeszcze raz Megane II. Auto jak dla mnie fajnie chodzi:))) mało pali i jest superacnko wyposażone. Za takie pieniąde nie kupiłbym zadnego niemieckiego wozu, które wg. mnie są przerekalmowane i też się psują. Wystarczy poczytać fory o VW i tych sławnych TDI, które dla mnie są tylko klekoczącymi dieslkami bez polotu. Zgadzam się, że wszystko zależy od egzemplarza i użytkownika. Jak szanujesz tak masz:)) dla mnie Megi to kochany statek kosmiczny którym bardzo lubię jezdzić:mrgreen:))) poza tym DCI - :lol:))))))

Wszystko zalezy na jaki egzemplarz sie trafi... Jedni sobie chwalą ze jezdza wymieniaja olej i nic wiecej, ktos inny co tydzien jezdzi do warsztatu..

nasza była swietna, ale po problemach ze sprzedaża i stosunkowo dużą utrata wartości kolejnej nie kupilismy. Zresztą w tej chwili MII to nie to samo co w 2003 roku, kiedy auto szokowało i było tego mało na drogach.

Jesteśmy max zadowoleni, ale za druga sztuke podziekujemy.

Znam osobę która ostatnio zmieniła MII na MII fl - widocznie sobie chwali, albo ASO bardzo ładnie odkupiło auto, które było ciężko sprzedać :-P

nie wiem gdzie w renault ta slynna dlugowiecznosc diesli

1,5 beznadziejne uklady wtryskowe

1,9 padajace turbiny po 100 000km

2,2 tragedia jak wyzej tylko ze po 30 000km

to nie sa dane wyssane z palca, polecam poczytac forum streetracing.pl

Ja bym już nie kupił Megane po raz drugi. Po pierwsze wszystko fajnie jak się wyjedzie z salonu nówką, później zaczynają się problemy z trzeszczącymi plastikami, fotelami, oknami itp itd. Co do elektroniki to póki co odpukać nie zawiodła mnie. Wydaje mi się, że najbardziej jeśli chodzi o plastiki spasowane mają japonskie samochody jak np Toyota. To jest mopje zdanie w tej kwestii.

Witam. Moim zdaniem awaryjność to jedno a dany egzemplarz to drugie. Zależy jak trafisz. Jak kupowałem Clio II w 2003 to każdy mi mówił że strasznie się sypią! A tu nic w ciągu 4 lat jazdy. Teraz ma Megi II z 2004 roku i póki co jestem zadowolony. Oczywiście ma swoje przypadłości jak np. łożyska na Mc Persona, czy problem z wymianą żarówek w reflektorach. No cóż jak nie sprawdzić to się nie przekonasz. To będzie Twoja kolejna albo ostatnia Renówka. Życzę takiego modelu jak moje Clio - tylko jazda i jazda - nie do serwisu na szczęście .

Hej! Trochę przesadzasz Snap, narzekasz na dci i mówisz, że to tandeta – całkowicie się z tobą nie zgadzam!!!!!! Jedyny mankament tych silników to wtryski, ale zaznaczam że tak jest we wszystkich samochodach z common railem. Poczytaj na różnych forach, że się bardzo często psują. Podobnie jest z sinikiem CDI w Mercedesie, który wali się jak diabli. Siada pompa i wtryski oraz inne dziwne przypadki się zdarzają. Z moich doświadczeń i opinii znajomych, którzy jezdzą jako przedstawiciel to te diesle bardzo dobrze chodzą. Mam kolegę który na silniku 1,9 dci nakręcił 240 tys.km i jest bardzo zadowolony. Zresztą wydaje mi się, że wszystko zależy od egzemplarza na jaki trafisz. Ja szukałem autka ponad pół roku zjeździłem całą Polskę i wiele razy spotkałem się z tak zwanymi SUPER okazjami – tyle, że jak ktoś proponuje tobie megane II w tamtym roku 1,5 dci z Francji za 33 tys. zł to nie spodziewajmy się niewiadomo czego. Z tego względu, że za dobry egzemplarz z tego roku było trzeba zapłacić dobre ponad 40 tys. zł )) Była to kupa złomu – po zmierzeniu grubości szpachli na aucie doszedłem do wniosku, że lepiej się o nie w ogóle nie dotykać bo jeszcze coś pęknie W większości przypadków tak jest niskie ceny aut sprowadzonych z Francji to najczęściej brak poduszek powietrznych, które są wybite a komputer jest skasowany, żeby wszystko dobrze wyglądało. To właśnie przez takich m.in. cwaniaków ceny francuskich aut bardzo spadają. Poza tym kupując auto z zagranicy bardzo trzeba uważać, podczas wizyty w autokomisach w Wielkopolsce spotkałem się z sytuacją, że na lawecie mieli przywiezione Meganki II 2005 rok z przebiegiem po 140 tys.km. a potem patrze w Internecie, że te autka już mają po 30 tys,km. Jedym słowem jak trafisz na trupa))) to tak bywa. A odnośnie odsprzedaży francuskich aut miałem poprzednio dwie cytryny w dieslu pozbyłem się ich bez problemu. Na diesla Zwsze się ktoś znajdzie. Poza tym teraz to cokolwiek jest trudno sprzedać sąsiad mondeo 2001 rok TD sprzedaje już rok czasu, a cena wg. mnie jest bardzo niska. Zresztą zobaczcie sami w autokomisach jak niektóre autka wręcz wrastają w placyki))) nawet te wspaniałe VW. Bo wg. mnie jak ktoś ma dobre auto to chce dostać za nie rozsądne pieniądze, a niektórzy chcieliby kupić za 50% wartości wozik i tak jest wszędzie bo role odgrywa CENA.