Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Czy kupił(a)byś ponownie Megane II

mister

Rekomendowane odpowiedzi

Jak najbardzie kolejną megankę.

Pierwsza z 2003 roku - typowy szrot więcej szpachli niz lakieru, ale mechanicznie nic. Przez 3 lata jedna cewka i mieszalnik. A tak olej i lakiernik. Niestety Henio lakiernik wykonał naprawę na chińskich cżęściach i tak wyszło. Ale mechanika nie do zajechania.

Teraz mam II z 2006roku. I oczywiście nie powiem mam kartę stałego klienta u Kiljańczyka, ale uszkodzeniu ulegają jakieś pierdoły - spinka tylnej rolety 4 razy, itp. Teraz się wycwaniłem i przed 5 podejściem do serwisu zadyma w RP i auto zastępcze na ich koszt. Miła PAni po 10 dniach poinformowała, że auto czeka a serwis wie jak ma załatwić sprawę. CO do auta po Pechowcu. Auto w 6 miesięcy zrobiło 21kkm, użytkowane w wypożyczalni - stan jak na razie bez problemu.

Tak więc niestety wszystko zależy od egzemplarza. U mnie w firmie są dwa nowe Passaty. Niestety permanentnie jeden stoi w serwisie. W jednym gumy po 15kkm ścieło. Odp. serwisu zła zbieżność. reklamacja odrzucona. Nowy komplet opon, po 15kkm to samo. I znowu odrzucona reklamacja. Wina kierowcy. Tak więc cudze chwalicie... :-D

Dlatego podpisuję się pytanieDrNo - jak najbardzie

A w którym miejscu?:-D)miażdzy??? bo jakoś dla mnie fiat bravo to tendetna zabawka. Jezdziłem ostatnio takim w firmie - benzyną, która ma narazie 20 tys.km i holowali mnie pod Częstochową do serwisu- masakra. Odmówiła całkowicei posłuszeństwa - komputer nawalił.

• 2 tygodnie później...

Do Dario.Wsiadz do Bravo a zobaczysz o co mi chodzi.Wysokiej jakosci plastiki,duze fotele,sportowa niska pozycja za kierownicą i pierwszorzedne zawieszenie,ktore moze nie jest tak komfortowe jak meganki ale prowadzenie powala!!!Szczegolnie przy szybkij jezdzie na ostrych lukach.No i ten wyglad...poezja.Nastepne bedzie BRAVO no chyba ze alfa 149 bedzie w ludzkiej cenie

Gdybym mial stawac w tym momencie przed faktem zakupu auta mialbym rownowartosc obecnego samochodu (ok 8-9 tys. PLN) i myslal nad meganka to chyba zamiast do niej dokladac wolalbym sobie kupic jakąś świeża 19 w Cabrio 1,8i. Koszt 7-8 tys. a na allegro chodzą takie z przebiegiem nawet ok 80 tys. roczniki '93, full opcja. 19 byly mniej awaryjne (przynajmniej Ph 1) a ladne cabrio (bez festynowego tuningu) ma klasę :-D

[ Dodano: 2007-06-29, 01:28 ]

http://moto.allegro.pl/item206691915_renau...lko_65tys_.html

np takie

[ Dodano: 2007-06-29, 01:29 ]

http://moto.allegro.pl/item207437074_renau..._skora_alu.html

albo takie

Jakoś Dave tej super jakości nie widziałem - siedzi się w miarę, siedzienia są wygodne i tyle. Na tym konczy się mój komentarz nigdy FIAT. Poza tym nie porównuj wozu z grudnia 2002 (megane II) z fiatem Bravo Koniec 2006 - wizulanie może lepiej wyglądać w środku ale na tym się kończy. Dla mnie fiat to tylko fiat. A co do Alfy to się zgadzam fajna bryczka, ma charkter mi najbardziej pasuje 147

nie kupiłbym jeszcze raz megane II tylko dlatego , że po co jeszcze raz kupować to samo - co do mojego egzemplarza - to jestem zadowolony : nie psuje się nic powaznego , nadal mi się podoba i jest super wyposażone jak za takie pieniądze - następny samochód może być tak samo marki renault - gdyż miałem juz scenica 1999 r. 225 tys . km i nic sie nie działo . gorsze opinie słyszałem o lagunie - pozdrawiam

• 1 rok później...

od dłuższego czasu przegladam forum i jedno mi sie nasuwa na myśl skoro wielu wypowiadających się narzeka na auta to powiem tylko że jeszcze można kupić sobie rower maksymalne koszty naprawy to ok 450 - 650 złotych ( cena nowego roweru ). Jestem posiadaczem meganki i jak na razie sobie chwale a jeśli coś padnie to trzeba będzie zrobić a nie narzekać i tego już nie unikniemy to jest cena za coraz nowsze i wygodniejsze auta, ja do tej pory pomykałem vectrami b oczywiście tylko dieselki ale nadeszła pora na pozostawienie minionej epoki i wejście w XX! wiek cokolwiek to znaczy....

Większość użytkowników samochodów nie ma zbyt wielkiego pojęcia o budowie swoich pojazdów, informacje na ich temat czerpią głównie od mechaników i znajomych. W Polsce jest dużo osób, które wyznaja taką teorię francuskie samochody to złomy, japońskie są niezawodne ale mają drogie części, a niemieckie są niezwodne i mają tanie części. Gdybyśmy zrobili sondę uliczną to na 90% większość opini by tak brzmiała.

Załóżmy taką sytuację jest dwójka ludzi, jeden kupuje Golfa, drugi Megane obydwoje nie wymieniają paska rozrządu w swoim samochodzie. Kiedy pasek strzeli to właściciel Golfa powie "o k... jaki ja głupi jestem, że go nie wymieniłem", natomiast właściciel Megane "co mnie podkusiło żeby to kupić, co to jest za g...".

Więc gdy w Megance jakiś plastik zatrzeszczy robi się z tego wielką tragedię i odrazu padają epitety typu "francuskie padło", "francuski złom" itd.

Warto podkreślić, że jest jeszcze spora ilość mechaników którzy mają podobne zdanie i kiedy oddamy swoją Megi do takiego agenta, to podczas odbioru doradzi nam żeby sprzedać to "francuskie g...".