zloty888 Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 Witam wszystkich! Mam pytanie które brzmi z pozoru śmiesznie, ale dla kumpla skończylo się nieśmiesznie. Mam Renie z 97 roku, 1,6 RT. Chce zmienić koło i pytanie brzmi, gdzie ustawić podnośnik. Chodzi oto ze w innych samochodach jest takie specjalne wydzielone miejsce, powiedzmy utwardzane, gdzie ten podnośnik się układa. Natomiast w Megi jak patrzyłem takiego miejsca nie ma. Co więcej wspomniany kumpel, zrobił wręcz dziure w podwoziu, bo chyba zbytnio z kraja to podłozył. Jak patrzyłem to na skraju podwozia faktycznie jest taka dosyć cienka blacha. Idąc dalej np: z lewej strony biegna kable od ABS. Generalnie moje pytanie brzmi: jak zmieniacie kolo przednie badź tylnie, tzn. gdzie umieszczacie podnośnik tak aby nie uszkodzić swojej Reni:) Dzieki z góry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 masz oryginalny podnośnik jak tak to w progu są takie nacięcia w nie wkładasz ząbek podnośnika i ponosisz (oczywiście podnośnik trapezowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zloty888 Opublikowano 23 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 OK dzięki! Nie mam co prawda oryginalnego podnośnika, ale mam inny trapezowy tak wiec zobacze może będzie pasować, pzdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 powinienes miec pod autem zaraz kolo progu taka wystajaca w dol blache, 10-15cm (jesli dobrze pamietam) kolo przedniego tuz obok, od tylnego troche oddalone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Tu masz trochę info: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zloty888 Opublikowano 24 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Dziękuje wszystkim serdecznie za cenne rady, było tak jak pisaliście i jak było na rysunku, tak więc wszystko się udalo:) pzdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi