DrzinX Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Czy mieliście kiedyś styczność z samochodem tej klasy co Megane I z takimi zaje**stymi hamulcami?? Jak dla mnie hample w megance to rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrTea Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Honda Civic np. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 hamulce w megi nie są najgorsze, ale znam kompakty lepiej hamujące np focus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 pozakladajcie tarcze 320mm to bedziecie stawac w misjscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jkb Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Jak dla mnie hample w megance to rewelacja. Jadę ja sobie wczoraj do pracy, już prawie jestem na miejscu, przed skrzyżowaniem ulica rozdziela się na dwa pasy - jadę lewym jako pierwszy z niewielu, na prawym dluższa kolejka samochodów. Wszystko przy prędkości jakichś 30mph - nagle doslownie kilkanaście metrów przede mną facet w C5 wymyśla sobie, że on też wyskoczy na lewy pas, bez patrzenia, czy ma wolne (a nie ma, bo jestem już calkiem blisko) :shock: . No to ja bach w hamulec, a przyzwyczajony do takich-sobie hamulców w Clio już siebie widzę, jak mu wjeżdżam na siedzenie pasażera :shock: A tymczasem uczucie, jakbym kotwicę zarzucil Czuję, jak ABS sobie pyrczy i zatrzymuję się 5m od niego :lol: A bylo z górki i mokro po deszczu :lol: Potem na spokojnie sobie przemyślalem, że w Clio pewnie bym się zatrzymal 5cm od niego albo go stuknąl, gdyby stracil przyczepność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Ja na swoje też nie narzekam, leciałem przez Jastarnie grzecznie jak przepisy karzą (to znaczy nie karzą dopuki Cie nie złapią) 55km/h (przecież nie da sie tak dokładnie ) i jak mi ten głupi ochlejus nie wyjdzie na przejście - co z tego że to ja mam zielone i kawał blachy z przodu - pedał w podłoge, coś mnie pukneło w łokieć (uff - to tylko okulary z tylniej półki) - abs'ik wytrzepał mi noge ale 3m od faceta już stałem :lol: Dobre hamulce i dobre opony to podstawa. :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 tarcze 320 to pewnie wymajają felg min 16" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi