molczas Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Witam, mam pytanie czy ktoś w forumowiczów ma wykupiony w jakies firmie pakiet assistance , chodzi mi dokladnie o pomoc techniczna w razie wypadku lub awarii samochodu na terenie Polski lub Europy, ostatnio miałem problem w Austrii, wydmuchało mi uszczelke pod głowicą no i była kaplica, wydałem kupe kasy na sciagniecie samochodu do Polski, prosze o informacje, dziękuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 ja mam w pzu, kosztuje 49zl zaczyna dzialac 50 km od miejsca zamieszkania, w przypadku dzwona zapewniaja lawete,nocleg jak zabraknie paliwa to podobno maja podrzucic karnister itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlon Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Ja mam w Warcie dziala od 25 km od miejsca zamieszkania i dodaja samochod zastepczy oraz noclek do 3 dni jezeli konieczny reszta jak u kolegi ja place za swoj 89zl rocznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
molczas Opublikowano 25 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Ale to assistance obowiązuje tylko przy wykupieniu całego pakietu ubezpieczeń ? bo mi chodzi o sama opcje assistance, bo mam wykupione tylko oc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 a tego to nie wiem, tu masz infolinie pzu 0801 102 102 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Generalnie jak ja wyjeżdzam za granice to kupuje sobie taki pakiecik w PZU na różnorakie awarie. Kosztowało mnie to ostatnio jakoś 40EUR na dwa tygodnie z zasięgiem do Horwacji (jakkolwiek to sie pisze) P.S. Nie mam pakietu w PZU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 Chyba jest w Warcie takie wyjazdowe. SPytaj się ubezpieczyciela. Zresztą jak się dowiesz to napisz bo sam z tego skorzystam. Chyba sprawa groszowa a jednak przydatne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
molczas Opublikowano 26 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 Zerknijcie na poniższy link, pzmot świadczy taka usługe assistance, jest opcja wykupienia na terenie RP lub Europy ceny wydaje mi sie ze sa przystepne , jesli ktos bedzie miał jeszcze cos ciekawego prosze o i info, http://www.pzmot.pl/forum/portal.php?show=3 [ Dodano: 2007-05-26, 13:21 ] http://www.pzmot.pl/forum/portal.php?show=15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinusik_ Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 Ciekawy post. Czy ktoś z was spotkał się z działaniem assistance w praktyce? Też jadę zagranicę , mam assistance, tylko ciekawy jestem czy jak się coś stanie (odpukać! wypluć etc) to będę mógł liczyć na ubezpieczyciela. (w moim przypadku allianz). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 ja mam w pzu, kosztuje 49zlzaczyna dzialac 50 km od miejsca zamieszkania, w przypadku dzwona zapewniaja lawete,nocleg jak zabraknie paliwa to podobno maja podrzucic karnister itp Czyli masz assistance standard zaczyna działać 50km od miejsca zamieszkania w przypadku awari pojazdu. Natomiast w przypadku unieruchomienia pojazdu z powodu wypadku assistance działa niezależnie od odległosci od miejsca zamieszkania. A i najwazniejsze ten typ assistance działa tylko na terenie Polski. Zagranica działa Moto-assistance. Mowimu oczywiscie o PZU A jak zabraknie paliwa przywoza tylko tyle zeby starczylo do najblizszej stacji, koszty dowozu Cie nie obchodza, natomiast za przywiezione paliwo musisz zapłacic. Pozdrawiam [ Dodano: 2007-05-26, 22:59 ] Ale to assistance obowiązuje tylko przy wykupieniu całego pakietu ubezpieczeń ? bo mi chodzi o sama opcje assistance, bo mam wykupione tylko oc Assistance mozesz dokupic sobie, nie musisz miec calego pakietu. Na terenie Polski masz Assistance Polska i dwie opcje do wyboru: mini i standard. Za granica potrzebne jest Moto-Assistance, tu masz tez dwie opcje:standard i lux Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 Ciekawe ile kwotowo wychodzi takie moto assistance. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 Ciekawe ile kwotowo wychodzi takie moto assistance. Ile kosztuje nie mam pojęcia. Tu masz link,moze gdzies bedzie http://www.pzu.pl/?nodeid=produkt_pzu_sa&a...mp;show=details Najlepsza opcja jest miec AC. W przypadku awarii za granica mozesz naprawic samochod do 1200 euro(zbierasz faktury), a powyzej kontaktujesz sie z PZU, przyjezdza do Ciebie przedstawiciel PZU i wydaje dyspozycje. Assistance i moto assistance to raczej takie dodatki, jeżeli chcesz np. zwrot kosztow hotelu za granica itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xporferus Opublikowano 9 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 A ma ktoś assistance ze Startera: http://[ciach]tarter24.pl/oferta,13/starter-assistance-classic,21.html Gdzieś czytałem ze Starter to ramie ADAC'a na Polske... jeśli ktoś ma, a tym bardziej korzystał, albo slyszał jakakolwiek opinie - będę wdzieczny jeśli się podzieli... Z tego co można przeczytać na ich stronie warunki najlepsze na rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek cz-wa Opublikowano 9 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 Witam Pakiet PZU POMOC: Wariant super, dodatkowo pomoc w miejscu zamieszkania i jeszcze rozszerzenie na zagranicę. Koszt inny dla klientów PZU i inny dla osób nie posiadających ubezpieczenia OC lub Ac w PZU. Działa fantastycznie nawet wymiana żarówki. Zadzwoń tam się dowiesz za ile 801 102 102. Polecam i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c Opublikowano 10 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 Korzystałem dwukrotnie, samochód na lawetę i do najbliższego autoryzowanego serwisu gratis ( raz z Zakopanego do Czarnego Dunajca - urwany amortyzator i z Pruszkowa do Warszawy - uszkodzona pompa paliwa ) w inne miejsce za opłatą. Było to parę lat temu, ubezpieczenie w Hesti - uwaga: Hestia przy zmianie ubezpieczyciela wykazuje taką przyjemność jako szkodowość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi