Maniek Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Dzisiaj będąc w serwisie Kangoo umówiłem się na przegląd Megane. Wszystko pięknie gdyby nie czas oczekiwania - tzn przegląd maksymalnie 3 godziny, ale jak zacząłem wymieniać na co jeszcze mają zwrócić uwagę i co naprawić (samochód na gwarancji) to facet lekko się zdziwił no i czas wydłużył się tzn od 9 rano do 16 Koszt przeglądu z filtrami, olejem i robocizną!!! to ok 700 zł - paranoja. Ale cóż póki na gwarancji to się jeździ :lol: Ciekaw jestem jak się uporają z tymi moimi wytycznymi hehe:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Human Resources Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 życze powodzenia ja nie jeżdze na pezglądy.auto oczywiście już nie na gwarancji, a jak od czasu do czasu cos sie zepsuje to prosze mechanika zeby posprawdzał czy cos jest do wymiany.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 takie sa przeglady gwarancyjne wczoraj rozmawialem z qmplem ktory pracuje w pugu :) tam to sa cyrki, w kazdym samochodzie na gwarancji wymieniaja klocki + laczniki stabilizatorow, bez wzgledu na to ze maja powiedzmy 500km przebiegu :) i koniec przy uszkodzonym tlumiku ( po gwarancji ) wymienia sie caly uklad wydechowy od kolektora - koszt okolo 3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 Maniek. Ciekawe ile podmienili Ci części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 a ile wyciagneli i zapomnieli podmienic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Human Resources Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 dlatego ja swojego auta podczas naprawy/wymiany elementów nie spuszczam z oka kolega zostawił w "sprawdzonym" warsztacie focusa 1.6 na drobne naprawy, jak wrocił to zobaczył że ma przejechane 80km wiecej własciciel warsztatu odpowiedział że "to w ramach testu czy wszystko chodzi" :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolesh Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 ktory pracuje w pugu sory ze głupio zapytam ale co to "pugu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzibziak Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 peugeot tak zwany peżot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolesh Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 to chyba jakiś serwis wybitny bo szwagier jezdzil do jednego z warszawskich i tam raczej nie wymieniali nic ponad program... a co do 700 za olej... norma - za wymiane w clio tez tyle usłyszałem - no i pojechałem do sprawdzonego mechanika za 240 z materiałami i robocizną.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silvercar Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Też mi się nie wydaje to jakąś nienormalną kwotą. A co do podmianek wszystko zależy od warsztatu i kretynów którzy tam pracują. Więc nawet jeśli warsztat troszkę droższy a sprawdzony to często warto skorzystać. W serwisie Fiata za przegląd Pandy na 40 tys. z wymianą drążka stabilizatora i klocków wyszło 1300 zł Przy okazji dla posiadaczy Fiatów, gwarancja na zawieszenie jest na 40 tys. czyli jej nie ma. Bo kto wymienia zawieszenie po 20 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek Opublikowano 31 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 Panowie dlatego mówię, iż do czasu aż jest gwarancja! Póxniej to już samemu na podnośnik i do góry We wtorek zobaczymy jak się wyjedzie z serwisu! Ciekawe czy zrobią to co im powymieniałem heh! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 zobaczymy jak się wyjedzie z serwisu! To jest ASO. Oni mogą tak, że nie wyjedziesz PS. Nie wiem jak Wam, ale mi "aso" kojarzy się z pewnym Angielskim słowem. Bardzo nawet adekwatnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszG Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 nawet dwoma, a raczej zlepkiem dwóch, z czego drugie to "dziura" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi