marek_c Opublikowano 25 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 to siedźmy na dupie nieświadomi swoich praw i łapmy ochłapy, które nam rzucają ubezpieczyciele i cieszmy się, że cokolwiek wypłacają :evil: Kolego, ja tylko informuję że nie każda sprawa jest wygrana, zagwarantujesz wygraną i większe odszkodowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tocz3k Opublikowano 25 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 Ja jestem ubezpieczony w szkole. PZU Pewnie... Kurde juz niewiem co robic B)( [ Dodano: 2010-01-25, 19:46 ] odwołuj się sam, jak już bardzo chcesz to robić. Niemam pojęcia od czego zacząc B);/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scar Opublikowano 25 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 Niemam pojęcia od czego zacząc B) najpierw musisz dostać orzeczenie, potem napisz "podanie" : nie zgadzam się z ustalonym stopniem uszczerbku, ponieważ...blablable... Mocna argumentacja przy , sory , tak niewielkim uszkodzeniu może da Ci 1 góra 3 procent . Co innego jest w przypadkach uszczerbkowych w granicach 40/60% i więcej, do 80% czasem uda się dodać jeszcze 5/7 procent, albo chociaż przeciągnąć sprawę na tyle, że zwiększa się w tym czasie odszkodowanie za 1% uszczerbku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tocz3k Opublikowano 25 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 tak niewielkim uszkodzeniu to moze nie warto się odwoływac? A czy jeżeli mi pobrano przeszczep skóry i w tym miejscu mam blizne teraz to tez biorą pod uwage czy tylko to co mi heblarka ucieła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scar Opublikowano 25 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 tylko wypadek, bez jego dalszych skutków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tocz3k Opublikowano 25 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 tylko wypadek, bez jego dalszych skutków. Toooo ładnie mi lekarze ręke spierlili ;/;/ usuneli szwy a jeszcze sie nie zroslo... Ktos mi powiedział ze trzeba isc najpierw do zusu po jakis potrzebne dokumnety i potem mnie pokierują.... tylko czemu zus? Wydaje mi sie ze jestem gdzies indziej ubezpieczony PZU chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scar Opublikowano 25 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 jak pracujesz to ZUS, chyba że macie w robocie osobne ubezpieczenie pracownicze PZU. Wtedy dwa. Prawo jednak stanowi, że wypłacone ubezpieczenie nie może być wyższe od należnego. Zakładam, że to wypadek przy pracy, no chociaż w tych godzinach. (przykład: dwa AC na samochód- wypłata kosztów naprawy raz- po połowie od każdego) W szkodach osobowych z różnych rodzajów ubezpieczeń nie jest zbyt często sprawdzane, więc jak Cię nie wezmą na tapetę to masz podwójnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tocz3k Opublikowano 25 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 Ja chyba to oleje... Poczekam i zobacze ile dostane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi