Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Renault Megane 1.6

pablolXXI

Rekomendowane odpowiedzi

pablolXXI, a ja powiem tak :

po pierwsze to coś tam śmierdzi, Klimatronik jest a kierownica najzwyklejsza :shock: ani skóry, nawet nie ma chromowego kółka, a po Fl miały jak nic kombinowane :-x

jasne jeszcze ma srebrne zegary do okola i najgorsza kiera, takie opcje nie wychodziły :roll: i popieram przedmówcę znajdziesz lepsze <ok>

Co do silnika 1.6 16V naprawdę fajne silniczki :) spalanie co prawda może tak rewelacyjne nie jest ale powiem ci że w moim przypadku bo mam dużo zmian :)

na serii palił mi 8-9 litrów w mieście 5,6 do 6 w trasie tak więc jest naprawdę ok jak na benzynę :) a jak dziadek nie jeżdżę :)

W swojej klasie to jeden z mocniejszych silników :) ja przed modami ścigałem się z wieloma i powiem ci tak:

-honda civic 1.7 125 kona pocięta i to ostro a byłem w lekkim szoku :shock:

-opel to żenada, potniesz 1.6 16V, 1.8 16V nawet te 2.0 16V 136 konne gsi dasz rade do 3 biegu :-P wiem co mowie bo jeżdżę z Astra klub polska i chłopaki lekko się wkurzyli jak ich seryjny francuz objechał :) jedni nawet zmienili auta na megane :) a obecnie po modach objeżdżam gsi 150 konna 8-)

-Vw to kolejne złomy :-P stałem na zawodach z Passatem tym nowym 1.9 TDI 130 konnym i odchodziłem mu przepięknie to na serii :) VW to przereklamowane auta... a moja megana to był Killer ZŁOMWAGENÓW :)

Jednak najlepsza jest i tam wiara w Hondach :) myśli że ma Vtec to jest super mocny :) a jak go francuz objeżdża to nie mogą uwierzyć, mamy w Poznaniu HONDA TEAM POZNAŃ i dałem się im we znaki 8-) i nie jeden się denerwował :(

tak więc naprawdę, można jeździć oszczędnie jak dziadzia, no i można poszaleć :) oczywiście hondy nie są takie bez radne, jak się natniesz na hondę 1.6 VTI no to jeśli masz serie to możesz pomarzyć o wyścigu z nią :roll: na 1 biegu jej uciekniesz ale jak ona się wkręci na obroty a kręci się do 9 ty :shock: to nie zdążysz wrzucić 2 a ona będzie z przodu i będzie uciekać z prędkością potwora :) nie pozorne 1.6 ale mają 160kucy, przepiękne motory 8-)

scar, kolejny cudak <ok> Nie wierze jakoś w ten przebieg, ojciec miał 2005 w kombi i na prawdę jeździł bardzo rzadko niemal że do kościoła i z powrotem, czasem zakupy itp a przede wszystkim w garażu pod kotarą :( sprzedawał go 2 lata temu z przebiegiem 83 tys ;-) a jak ktoś przez 5 lat zrobił 45 to co tylko do kościoła jeździł hahahaha :) . Następna rzecz wiem ze gałki w renault się ścierają w tych przed liftem ale nie przy 45tys że prawie nic nie widać to raz a dwa Kierownica w skórze to i gałka w skórze takie były komplety :-P a tu jest kierownica skóra a gałka plastik :) No i 3 sprawa kto by się pozbywał takiej meganki z takim przebiegiem :) a po za tym jest masa lepszych i tańszych, scar, sam żeś to napisał a pokazujesz mu podobną cenowo do tej co wystawił pablolXXI, w 1 poście i to jeszcze starsza i mniej wyposażoną :-/

Dzięki za zainteresowanie. Czytając odpowiedzi wiele rzeczy się wyjaśnia np. na co zwracać uwagę. Właściwie szukam Meganki ph II po lifcie z dobrym wyposażeniem /niekoniecznie musi być z klimatronic/,jasnym wnętrzem, z polskiego salonu, autentyczną książką /nie za dużo szczęścia naraz?/ <ok> . Mam nadzieje, że się uda, bo ogłoszeń wartych zainteresowania jak się okazuje jak na lekarstwo.:(

a jak ktoś przez 5 lat zrobił 45 to co tylko do kościoła jeździł hahahaha

Tutaj sie nie zgodze. Ja mam w posiadaniu od nowosci MII - 2004 z przebiegiem ok 65tys. a spowodowane jest to tym ze teraz sluzy jako drugie autko a w normalnym okresie eksploatacji ponad rok spedzilem za granica i Megi stala w garazu, raz na jakis czas ojciec sie nia karnal. Takze takie przebiegi to rzadkosc ale jednak sie zdarzaja <ok>

Czarnulka w swientym stanie i nawet po tygodniowym postoju przy porannym mrozie -18 odpala jak nowa :( trzymam bo zal sprzedawac. Takze szukaj krajowek bo naprawde warto

a tu jest kierownica skóra a gałka plastik

Ja tez u siebie wymienilem kierownice na skorzana, plastikowa ciagle mam <ok>

Wymienilem sobie jeszcze klamki na srebrne i monogram silnika na srebrny - wszystko dla poprawy wygladu :( tutaj tez powiesz ze grzebany ?

pablolXXI, jeśli chcesz dowiedzieć sie cokolwiek wiecej na temat tej Meganki: http://otomoto.pl/renault-megane-megane-ii...-C11277588.html to wal smiało, bo to moje auto <ok>

[ Dodano: 2010-01-28, 11:38 ]

Nie wierze jakoś w ten przebieg, ojciec miał 2005 w kombi i na prawdę jeździł bardzo rzadko niemal że do kościoła i z powrotem, czasem zakupy itp a przede wszystkim w garażu pod kotarą sprzedawał go 2 lata temu z przebiegiem 83 tys a jak ktoś przez 5 lat zrobił 45 to co tylko do kościoła jeździł hahahaha . Następna rzecz wiem ze gałki w renault się ścierają w tych przed liftem ale nie przy 45tys że prawie nic nie widać to raz a dwa Kierownica w skórze to i gałka w skórze takie były komplety a tu jest kierownica skóra a gałka plastik No i 3 sprawa kto by się pozbywał takiej meganki z takim przebiegiem a po za tym jest masa lepszych i tańszych

A to ciekawe co piszesz kolego :) Udowodnij mi prosze ze zafałszowałem przebieg !! Masz do dyspozycji mechaników jakich chcesz i sprzęt jaki chcesz. Jesli udowodnisz, że jest kręcony to .... oddają ci tę Megi ZA DARMO !!!

Co do gałki i kierownicy - Mało wiesz koleżko, oj mało !!! Jest to wersja Sport Way która w swoim wyposazeniu nie miała ani skóry na gałce ani na kierownicy. Skóra na kierownicy to dodatkowo płatna opcja która była zamówiona do tego auta. Schemat na dzwigni i jego ścieranie to typowa bolączka Megane i duuużo osób juz o tym pisało. Pozatym schemat jest delikatnie podtarty a nie wytarty :(

Piszesz, że jest dużo lepszych i tanszych - Hmmm co do tańszych to się zgodze ale co do lepszych ... prosze szukaj jak znajdziesz twoje szczęście. Ja wiem co mam i ile to jest warte. Same kosmetyki którymi to auto było pielęgnowane to ok. 2 tys zł :)

A co do ceny - jest taka WŁASNIE DLATEGO że przebieg jest taki a nie inny, a auto jest zadbane z pewnego źródła z pełną historią i bezwypadkowe. Takich samochodów wystawionych obecnie do sprzedazy jest moze 3 może 5 w całym kraju :)

A na koniec bardzo bym cię prosił o nierzucanie fałszywych oskarżeń tym bardziej że jak widze nie masz zbyt duzej wiedzy o dostępnych wersjach wyposazeniowych.

Co do samej Megane. Jeśli ktoś chce może ja sprawdzać gdzie chce i jak chce. Nie mam nic do ukrycia. Auto ma naprawdę 45 tys km przebiegu i naprawdę jest bezwypadkowe !!

P.S. dla zainteresowanych kupnem spokojnie mogę podać nr VIN aby sprawdzić auto.

Nik, z którego jesteś osiedla??

co do przebiegu się zgodzę ojciec 5lat temu sprzedawał seicento z przebiegiem 32 689km samochód miał 5lat. Kupiec kupił samochód od ręki ni mo że było droższe o lepiej wyposażony wersji SC z tego roku, a była to wersja Young(skorupa) bez dodatkowego wyposażenia miał tylko IMO i alarm silnik 899cm3 samochód był zadbany i wcale nie stał ciągle pod domem.

Jeszcze lepsze było to że tata kupił później Thalie maks wyposażenie bez radia, niestety samochód został 3 razy uszkodzony w jednym roku wszystkie uszkodzenia nie były z winy ojca, inni kierowcy byli ciekawi jak się gnie z tyłu zderzak, pierwsze 2 stłuczki był lajcik wyklepane co trzeba i powymieniane części oczywiście na koszt Ubezpieczyciela. Niestety ostatni wypadek był na tyle mocny bo bagażnik poszedł w harmonijkę i u znali że idzie samochód do kasacji. Oczywiście Tata dogadał się z Nazarukiem i on odkupił wrak samochodu. Wyklepał do elegancko i sprzedał z przebiegiem autentycznym 22tys km po 2,5 roku skąd mi wiadomo ktoś kupił ten samochód ze względu na przebieg był świadomy jego historii :-o

Teraz jest u mnie Megi kupiona 3lata temu z przebiegiem 98tys km na dzień dzisiejszy ma 123tys km. w tym roku biorę się za jazdę ją <ok>

Nik, z którego jesteś osiedla??

Czechów a ty?

Co do przebiegu - no własnie Megane II którą sprzedaję jeździł mój tato i ze względu na wiek (65 lat) i stan zdrowia (wylew w gałce ocznej) nie jeździł zbyt wiele. Choć ja wiem czy to tak niewiele? Jak dla mnie to takie normalne przebiegi - Sam mam Skodę Octavię II która w tej chwili ma 2 lata i ... 24 800 km przebiegu wiec po prostu tato jeździł tyle samo co ja.

Ale kolega Silver i tak zaraz powie że cos było kręcone 8-) No cóż fachowcufff ci u nas dostatek.

Zgodzę się z przedmówcą, dobre kosztuje i takie przebiegi tez są realne- ja od 2007 zrobiłem niecałe 10000km; nie przypuszczałem ze zmienię status:) w 2007r a przede wszystkim pracuje w branży drogowej i mam służbowego jako dodatek wiec sobie jezdzę ok.3500km/mc. Wiec siłą rzeczy po dłuuugim dniu pracy człowiek ma jeszcze inne sprawy do załatwienia niż wyciąganie Megi z garażu. Często się zastanawiam czy nie sprzedać ale to nie jest łatwa decyzja z różnych względów...Pozdr