pablolXXI Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 Witam Nosze się z zamiarem kupna samochodu i wybór padła na Megankę (w grę wchodzi kombi lub sedan) w związku z tym proszę o ocenę http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C9236717 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scar Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 powiem tak, mam nadzieję, że dla Moda w temacie: spokojnie Kolego, w tej cenie znajdziesz ze znacznie mniejszym przebiegiem w tym roczniku. Nawet dCi, jeśli musi być 1.6- tym bardziej trafisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silver Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 pablolXXI, a ja powiem tak : po pierwsze to coś tam śmierdzi, Klimatronik jest a kierownica najzwyklejsza :shock: ani skóry, nawet nie ma chromowego kółka, a po Fl miały jak nic kombinowane :-x jasne jeszcze ma srebrne zegary do okola i najgorsza kiera, takie opcje nie wychodziły :roll: i popieram przedmówcę znajdziesz lepsze Co do silnika 1.6 16V naprawdę fajne silniczki :) spalanie co prawda może tak rewelacyjne nie jest ale powiem ci że w moim przypadku bo mam dużo zmian :) na serii palił mi 8-9 litrów w mieście 5,6 do 6 w trasie tak więc jest naprawdę ok jak na benzynę :) a jak dziadek nie jeżdżę :) W swojej klasie to jeden z mocniejszych silników :) ja przed modami ścigałem się z wieloma i powiem ci tak: -honda civic 1.7 125 kona pocięta i to ostro a byłem w lekkim szoku :shock: -opel to żenada, potniesz 1.6 16V, 1.8 16V nawet te 2.0 16V 136 konne gsi dasz rade do 3 biegu :-P wiem co mowie bo jeżdżę z Astra klub polska i chłopaki lekko się wkurzyli jak ich seryjny francuz objechał :) jedni nawet zmienili auta na megane :) a obecnie po modach objeżdżam gsi 150 konna 8-) -Vw to kolejne złomy :-P stałem na zawodach z Passatem tym nowym 1.9 TDI 130 konnym i odchodziłem mu przepięknie to na serii :) VW to przereklamowane auta... a moja megana to był Killer ZŁOMWAGENÓW :) Jednak najlepsza jest i tam wiara w Hondach :) myśli że ma Vtec to jest super mocny :) a jak go francuz objeżdża to nie mogą uwierzyć, mamy w Poznaniu HONDA TEAM POZNAŃ i dałem się im we znaki 8-) i nie jeden się denerwował :( tak więc naprawdę, można jeździć oszczędnie jak dziadzia, no i można poszaleć :) oczywiście hondy nie są takie bez radne, jak się natniesz na hondę 1.6 VTI no to jeśli masz serie to możesz pomarzyć o wyścigu z nią :roll: na 1 biegu jej uciekniesz ale jak ona się wkręci na obroty a kręci się do 9 ty :shock: to nie zdążysz wrzucić 2 a ona będzie z przodu i będzie uciekać z prędkością potwora :) nie pozorne 1.6 ale mają 160kucy, przepiękne motory 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scar Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 masz jeszcze taki . Szukamy dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silver Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 scar, kolejny cudak Nie wierze jakoś w ten przebieg, ojciec miał 2005 w kombi i na prawdę jeździł bardzo rzadko niemal że do kościoła i z powrotem, czasem zakupy itp a przede wszystkim w garażu pod kotarą :( sprzedawał go 2 lata temu z przebiegiem 83 tys ;-) a jak ktoś przez 5 lat zrobił 45 to co tylko do kościoła jeździł hahahaha :) . Następna rzecz wiem ze gałki w renault się ścierają w tych przed liftem ale nie przy 45tys że prawie nic nie widać to raz a dwa Kierownica w skórze to i gałka w skórze takie były komplety :-P a tu jest kierownica skóra a gałka plastik :) No i 3 sprawa kto by się pozbywał takiej meganki z takim przebiegiem :) a po za tym jest masa lepszych i tańszych, scar, sam żeś to napisał a pokazujesz mu podobną cenowo do tej co wystawił pablolXXI, w 1 poście i to jeszcze starsza i mniej wyposażoną :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzys16V Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 masz jeszcze taki .Szukamy dalej. tą Meganke to nawet ogłasza na forum kolega Nik Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablolXXI Opublikowano 28 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Dzięki za zainteresowanie. Czytając odpowiedzi wiele rzeczy się wyjaśnia np. na co zwracać uwagę. Właściwie szukam Meganki ph II po lifcie z dobrym wyposażeniem /niekoniecznie musi być z klimatronic/,jasnym wnętrzem, z polskiego salonu, autentyczną książką /nie za dużo szczęścia naraz?/ . Mam nadzieje, że się uda, bo ogłoszeń wartych zainteresowania jak się okazuje jak na lekarstwo.:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomaskce Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 a jak ktoś przez 5 lat zrobił 45 to co tylko do kościoła jeździł hahahaha Tutaj sie nie zgodze. Ja mam w posiadaniu od nowosci MII - 2004 z przebiegiem ok 65tys. a spowodowane jest to tym ze teraz sluzy jako drugie autko a w normalnym okresie eksploatacji ponad rok spedzilem za granica i Megi stala w garazu, raz na jakis czas ojciec sie nia karnal. Takze takie przebiegi to rzadkosc ale jednak sie zdarzaja Czarnulka w swientym stanie i nawet po tygodniowym postoju przy porannym mrozie -18 odpala jak nowa :( trzymam bo zal sprzedawac. Takze szukaj krajowek bo naprawde warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silver Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 thomaskce, chyba że tak ale nie zmienia to faktu że i tak jest grzebany :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomaskce Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 a tu jest kierownica skóra a gałka plastik Ja tez u siebie wymienilem kierownice na skorzana, plastikowa ciagle mam Wymienilem sobie jeszcze klamki na srebrne i monogram silnika na srebrny - wszystko dla poprawy wygladu :( tutaj tez powiesz ze grzebany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nik Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 pablolXXI, jeśli chcesz dowiedzieć sie cokolwiek wiecej na temat tej Meganki: http://otomoto.pl/renault-megane-megane-ii...-C11277588.html to wal smiało, bo to moje auto [ Dodano: 2010-01-28, 11:38 ] Nie wierze jakoś w ten przebieg, ojciec miał 2005 w kombi i na prawdę jeździł bardzo rzadko niemal że do kościoła i z powrotem, czasem zakupy itp a przede wszystkim w garażu pod kotarą sprzedawał go 2 lata temu z przebiegiem 83 tys a jak ktoś przez 5 lat zrobił 45 to co tylko do kościoła jeździł hahahaha . Następna rzecz wiem ze gałki w renault się ścierają w tych przed liftem ale nie przy 45tys że prawie nic nie widać to raz a dwa Kierownica w skórze to i gałka w skórze takie były komplety a tu jest kierownica skóra a gałka plastik No i 3 sprawa kto by się pozbywał takiej meganki z takim przebiegiem a po za tym jest masa lepszych i tańszych A to ciekawe co piszesz kolego :) Udowodnij mi prosze ze zafałszowałem przebieg !! Masz do dyspozycji mechaników jakich chcesz i sprzęt jaki chcesz. Jesli udowodnisz, że jest kręcony to .... oddają ci tę Megi ZA DARMO !!! Co do gałki i kierownicy - Mało wiesz koleżko, oj mało !!! Jest to wersja Sport Way która w swoim wyposazeniu nie miała ani skóry na gałce ani na kierownicy. Skóra na kierownicy to dodatkowo płatna opcja która była zamówiona do tego auta. Schemat na dzwigni i jego ścieranie to typowa bolączka Megane i duuużo osób juz o tym pisało. Pozatym schemat jest delikatnie podtarty a nie wytarty :( Piszesz, że jest dużo lepszych i tanszych - Hmmm co do tańszych to się zgodze ale co do lepszych ... prosze szukaj jak znajdziesz twoje szczęście. Ja wiem co mam i ile to jest warte. Same kosmetyki którymi to auto było pielęgnowane to ok. 2 tys zł :) A co do ceny - jest taka WŁASNIE DLATEGO że przebieg jest taki a nie inny, a auto jest zadbane z pewnego źródła z pełną historią i bezwypadkowe. Takich samochodów wystawionych obecnie do sprzedazy jest moze 3 może 5 w całym kraju :) A na koniec bardzo bym cię prosił o nierzucanie fałszywych oskarżeń tym bardziej że jak widze nie masz zbyt duzej wiedzy o dostępnych wersjach wyposazeniowych. Co do samej Megane. Jeśli ktoś chce może ja sprawdzać gdzie chce i jak chce. Nie mam nic do ukrycia. Auto ma naprawdę 45 tys km przebiegu i naprawdę jest bezwypadkowe !! P.S. dla zainteresowanych kupnem spokojnie mogę podać nr VIN aby sprawdzić auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek127 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Nik, z którego jesteś osiedla?? co do przebiegu się zgodzę ojciec 5lat temu sprzedawał seicento z przebiegiem 32 689km samochód miał 5lat. Kupiec kupił samochód od ręki ni mo że było droższe o lepiej wyposażony wersji SC z tego roku, a była to wersja Young(skorupa) bez dodatkowego wyposażenia miał tylko IMO i alarm silnik 899cm3 samochód był zadbany i wcale nie stał ciągle pod domem. Jeszcze lepsze było to że tata kupił później Thalie maks wyposażenie bez radia, niestety samochód został 3 razy uszkodzony w jednym roku wszystkie uszkodzenia nie były z winy ojca, inni kierowcy byli ciekawi jak się gnie z tyłu zderzak, pierwsze 2 stłuczki był lajcik wyklepane co trzeba i powymieniane części oczywiście na koszt Ubezpieczyciela. Niestety ostatni wypadek był na tyle mocny bo bagażnik poszedł w harmonijkę i u znali że idzie samochód do kasacji. Oczywiście Tata dogadał się z Nazarukiem i on odkupił wrak samochodu. Wyklepał do elegancko i sprzedał z przebiegiem autentycznym 22tys km po 2,5 roku skąd mi wiadomo ktoś kupił ten samochód ze względu na przebieg był świadomy jego historii :-o Teraz jest u mnie Megi kupiona 3lata temu z przebiegiem 98tys km na dzień dzisiejszy ma 123tys km. w tym roku biorę się za jazdę ją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nik Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Nik, z którego jesteś osiedla?? Czechów a ty? Co do przebiegu - no własnie Megane II którą sprzedaję jeździł mój tato i ze względu na wiek (65 lat) i stan zdrowia (wylew w gałce ocznej) nie jeździł zbyt wiele. Choć ja wiem czy to tak niewiele? Jak dla mnie to takie normalne przebiegi - Sam mam Skodę Octavię II która w tej chwili ma 2 lata i ... 24 800 km przebiegu wiec po prostu tato jeździł tyle samo co ja. Ale kolega Silver i tak zaraz powie że cos było kręcone 8-) No cóż fachowcufff ci u nas dostatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek127 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Też, nie spamujmy jak co to PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldii77 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgodzę się z przedmówcą, dobre kosztuje i takie przebiegi tez są realne- ja od 2007 zrobiłem niecałe 10000km; nie przypuszczałem ze zmienię status:) w 2007r a przede wszystkim pracuje w branży drogowej i mam służbowego jako dodatek wiec sobie jezdzę ok.3500km/mc. Wiec siłą rzeczy po dłuuugim dniu pracy człowiek ma jeszcze inne sprawy do załatwienia niż wyciąganie Megi z garażu. Często się zastanawiam czy nie sprzedać ale to nie jest łatwa decyzja z różnych względów...Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi