Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Renault Megane 1.6

pablolXXI

Rekomendowane odpowiedzi

Gruba powłoka lakiernicza

Co pomyśli klient: szpachla pod lakierem? Samochód z pewnością powypadkowy!

Jaka może być prawda: to, że znaleźliśmy grubszą powłokę lakierniczą, nie oznacza, że samochód jest powypadkowy, tylko że był lakierowany. Jedno z drugim może się wiązać, ale absolutnie nie jest to konieczne.

Elementy nadwozia lakieruje się z różnych powodów: np. z powodu zarysowań lub odbarwień, często nawet dzieje się to na gwarancji - nie wspominając już o tym, że nawet nowe samochody mają lakierowane niektóre fragmenty nadwozia przed wydaniem klientowi, ponieważ doznały szkód w transporcie. A klient, który samochód odbiera, może nawet nie być tego świadom.

Nik, W renault akurat można sprawdzić w sposób dość łatwy przebieg :) Komputer wtyczka i oprogramowanie, jak jest tylko naruszone od razu wiadomo że coś było robione a nie sądzę że było, tylko ciężko mi uwierzyć w te przebiegi :-o Sport way'a miała matka w kombi, nówka sztuka z salony, skórzana kiera, gałka i ręczny nówka sztuka z salonu wersja standardowa, 2004 rok i co, a jak ty masz kiere w skórze a gałkę zwykłą ręcznego nawet nie widać to co o tym powiesz, wymieniałeś?? :shock: tym bardziej ze w opcjach skórzanej kierownicy była od razu skórzana gałka :) jak kupiłeś od nowości i nie miałeś to cie porobili

Nik, Cena jest mordercza jak dla mnie <ok> to twoja cena więc do niej nic nie mam, ale postoi ci dość długo w tej cenie :-P a po za tym jak mieli byśmy tak patrzeć jak ty patrzysz to z tym co jest w mojej to powinienem swoją sprzedawać za 50 tys hahaha :( a czekał bym do usranej śmierci :-P

Jeśli twierdzisz że mało wiem to poczytaj sobie tematy moich byłych 4 meganek :) dwie coupe i dwie Megane II z czego tą drugą rozbierałem na części wzmacniałem ulepszałem, wygłuszałem pod car audio, a następnie sam składałem :roll: i wiem co mam od jednej śrubki po całe auto haha :) a na co dzień jeszcze siedzę w komisie renault ;-)

Niektórzy się śmieją że Silver to się w Megance urodził :) a teraz biorę się za projekt Megane II 1.9 Dci i będzie podciągany pod 200 kucy ;-) znam te auta bardzo dobrze, a hondy np wcale :)

Silver, to że cięzko ci uwierzyć to Twoja sprawa, nie moja. Ale to że rzucasz fałszywe oskarżenia to juz moja sprawa i nie pozwolę na to, po prostu <ok>

Powiedziałem ci, przyjedz pojedziemy do ASO podłączą auto pod kompa i .... jeśli przebieg był kręcony oddaję ci ją ZA DARMO !! To że nie możesz w coś uwierzyć nie upowaznia cię do rzucania fałszywych oskarżen, tym barziej jesli nie masz absolutnie żadnych dowodów na poparcie głupot które pleciesz !!!!

Sport way'a miała matka w kombi, nówka sztuka z salony, skórzana kiera, gałka i ręczny nówka sztuka z salonu wersja standardowa, 2004 rok i co, a jak ty masz kiere w skórze a gałkę zwykłą ręcznego nawet nie widać to co o tym powiesz, wymieniałeś??

Człowieku co ty chrzanisz ??!!! Sport way NIE MIAŁ skóry ani na kierownicy ani na gałce !!! Opcją była jedynie skóra na kierownicy i ta opcja została dokupiona !!! Kierownica NIGDY NIE BYŁA WYMIENIANA, coś się czepił ??!!

Mam ci udowodnić, że nie jestem wielbłądem?? Kur.. gościu przyjedz do Lublina i pojedziemy do ASO i zbadasz sobie co chcesz !! Nie jesteś w stanie zrozumieć, że z autem NIC nie było kombinowane ?? Samcohód jest BEZWYPADKOWY !!!

tym bardziej ze w opcjach skórzanej kierownicy była od razu skórzana gałka jak kupiłeś od nowości i nie miałeś to cie porobili

Guzik prawda !! Można było dokupić TYLKO skórzaną kierownicę !!! Natomiast NIE MOŻNA było w Sport Way mieć skórzanej gałki czy też dzwigni hamulca :(

Znajdz mi choć jedna Megane II w wersji sport way wyprodukowaną przed 2005 r. i ze skórą na dzwigni zmiany biegów i hamulca recznego. Doucz sie kolego, doucz się !!

Jeśli twierdzisz że mało wiem to poczytaj sobie tematy moich byłych 4 meganek

Nic nie będę czytał. Wystarczy mi, że czytam głupoty które wypisujesz !!

[ Dodano: 2010-01-29, 06:51 ]

Sport way'a miała matka w kombi
2004 rok i co

i to wieki znaffco, że w 2004 r. ... NIE BYŁO wersji Sport Way :) Została ona wprowadzona dopiero w 2005 roku tuz przed liftem i była to wersja limitowana :)

O proszę: http://www.w.motofakty.pl/testy_i_porownan...9&typ=19640

[ Dodano: 2010-01-29, 06:53 ]

a na co dzień jeszcze siedzę w komisie renault

wiesz ja znam doktorów politechniki którzy nie są w stanie poprawnie wymienić 3 stanów skupienia. Takze twoje siedzenie w komisie Renault i nieznajomośc wersji wyposażenia najlepiej o Tobie nie świadczy :)

[ Dodano: 2010-01-29, 07:07 ]

znam te auta bardzo dobrze

Ja również :) Od 1991 r. jeździmy Renówkami. A sam osobiście miałem 3 (21 TSE, Clio II, Lagunę I ph II).

Kolego ja w tej meganece nie widzę skórzanej gałki tylko plastikową, tak jak kiera. Jak dla mnie jest tto wersja Expression. Jeśli chodzi o klimatronik to w tej opcji był on dostęny za dopłatą. O d 2007 widziałem juz Expressiony z climatronikiem w standardzie. Sąsiad kupił Business Line i tez ma klimatronik. Expression nie zawsze ma srebrną otoczke na poduszce. Obejrzyj to auto. Poszukaj też w salonach renault. Przebieg normalny dla kogoś, kto mieszka poza miastem i dojeżdza do firmy.

Zobacz czy auto ma wymineiony rozrząd i wymienione wszystkie płyny. Jeśłi nie to czeka cie jeszcze pewnie kasa za rozrząd i przegląd.

Marcin Szymansk, jeśli chodzi ci o tą http://otomoto.pl/renault-megane-megane-ii...-C11277588.html to jest tu skórzana kierownica która została dokupiona jak dodatkwo płatna opcja.

Jest to wersja limitowana Sport Way (dostepna w 2005 r.) charakteryzujaca się miedzy innymi:

- czarną tapicerką z wytłoczonymi na niej kwadracikami

- seryjną kartą Hands Free

- seryjnymi el. składanymi i regulowanymi oraz podgrzewanymi lusterkami

- szrymi tłami wskaźników temp. cieczy chłodzacej oraz poziomu paliwa

- szarostalową ramka konsoli środkowej oraz ramką przy dzwigni zmany biegów.

- seryjnymi roletami szyb bocznych oraz tylniej.

A teraz specjalna ciekawostka dla wielkiego znafffcy Renault Megane niejakiego Silvera.

Kolego twoje brnięcie w niewiedze i niemkompetencja - jako pracownika komisu renault - zdopingowały mnie do odszukania w piwnicy oficjalnego folderu Renault Megane w limitowanej wersji Sport Way (taki samochód sprzedaję) który otrzymałem w salonie Renault przed zakupem Megane II Sport Way. A oto co jest w tym folderze:

[ Dodano: 2010-01-29, 17:25 ]

A oto dowód że jest to zdjecie z prospektu wersji Sport Way:

[ Dodano: 2010-01-29, 17:30 ]

No i co Panie Silver, jaki to z ciebie fachowiec?? Gdzie tu widzisz, że skórzana kierownica występuje TYLKO ze skórzanym mieszkiem i dzwignią hamulca??

Tak jak pisałem wczesniej, do wersji Sport Way skórzany mieszek ani dzwignia hamulca NIE BYŁY DOSTĘPNE.

A tego, że Twoja Mama jakoby miała mieć wersj wyposażenia Sport Way z 2004 r. podczas kiedy ta wersja dostepna była TYLKO w 2005 r. pozwól, że nawet nie skomentuję <ok>

P.S.

Jak z ciebie taki znawca Megane to współczuję twoim klientom :-P

P.S. 2

Oczekuję przynajmniej słowa "przepraszam" za fałszywe oskarżenia rzucane pod moim adresem, jakobym chciał sprzedać auto powypadkowe lub kombinowane. Mam nadzieję, że choć na tyle będziesz miał odwagi żeby przeprosić za fałszywe i bezpodstawne oskarżenia

post-3815-1264753744_thumb.jpg

post-1-1264753744_thumb.jpg

• 4 tygodnie później...

Też nie byłem pewien tego wyposażenia, a nie mogłem znaleźć specyfikacji z 2004 dla confort privilege na krajowy rynek.

Ktoś podpowie co w confort privilege z tego roku powinno być?

Zastanawia mnie także mocno zuzyte koło kierownicy czy to bolączka wszystkich meganek z pastikowym kołem?

ja w conf. privilege mam jasny środek+pół skóry też jasne, wydaje mi się że w privilege wszystkie miały pół skóry.klima ręczna,6 pod.pow.,klamki srebrne, elktr.ster. i podgrz. lusterka. elektr.szybyx4

No więc tak, wersja Comfort zawiera całe wyposazenie wersji Pack oraz:

- automatycznie właczane światła mijania

- swiatła przecimgilelne

- czujke deszczu

- podgrzewane , el, eterowane lustera bocza, lusterko kierowcy asferycze

- wskaźnik temp. zewnętrznej

- el. podnoszone szyby z przodu i z tyłu z wyłacznikiem impulsowym i zabezpieczeniem przed przycięciem palców

- centralny schowek w tylnim podłokietniku

- zamykany centralny schowek pod przednim podłokietnikiem

- zamykane schowki w podłokietnikach drzwi przednich

- lampka punktowadla kierowcy i pasażerów siedzacych z tyłu

- oswiatlenie progów

- radio 4x15W Mono CD

Wystój wnętrza Pirivilege zawiera:

- wnetrze utrzymane w tonacji beżowej

- deska rozdzielcza łaczaca ciemny beż z szaroscią

- wewnetrzne elementy dekoracyjne w kolorze szarego metalu

- beżową tapicerkę łacząca skóre z tkaniną "zaire"

- matowe chromowane zewnetrzne klamki drzwi

- listwy zewnetrzne na drzwiach i zderzakach w kolorze cimnoszaryum matalizowanym

- aluminiowe obrecze kół Reinastella 16"

- przednie zagowki z komfortowym zakresem regulacji

- regulacje podparcia ledzwiowego fotela kierowcy

- kieszenie w oparciach przednich foteli

- podnózek

-nakładki na progi cimnoszare z aluminiową wstawką

Moja meganka jest z 2002roku wersja comfort expression kierownica standard, przebieg 84tyś z hakiem i jest prawie jak nowa. Są ślady tylko na ręcznym,gałka biegów i rączka od drzwi kierowcy z papierów wynika, że napewno wcześniej jeździła kobieta z pierścieniami na palcach.

yacho, a jakie Megane II cie interesuje i do jakiej kwoty? Bo mam do sprzedania sedana 1.6 16V z 2005/2006 r. z polskiego salonu od I-go własciciela z małym i pewnym przebiegiem i w dodatku naprawdę bezwypadkowego.