blez Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Witam Pierwszy post na tym forum. Planuje zakupić megane II (koniecznie diesel) i już się pogubiłem w tych wersjach. Więc jak ktoś by znalazł chwilę czasu i mi wszystko objaśnił to byłbym bardzo szczęśliwy Więc tak na początku pytania 1. Czy wszystkie meganki 1,9 dci wychodziły z 6 biegową skrzynią ? 2. Czy wychodziły wersje 1,5 dci z 6 biegami ? 3. Czym różnią się silniki 1,5 dci o różnych mocach 80 i 100 KM? 4. Czy silnik 1,5 dci (100KM) daje rade w trasie z klimą i innymi bajerami? 5. Szukam wersji w kombi więc czy 100Km to nie będzie za mało? 6. Na co zwrócić szczególną uwagę przy kupnie wersji 1,5 lub 1,9 - czy są jakieś typowe usterki które dolegają tym samochodom po około 150 tyś km (do takiego przebiegu szukam auta) Dodam jeszcze tylko, że szukam autka około rocznika 2003 za około 20 tyś PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 kolego blez, -jeżeli szukasz megi GT dieslu z przebiegiem 150000tkm za około 20tyś PLN to nie wiem czy jest sens odpowiadać na 6 Twoich pytać (na wszystkie znajdziesz odpowiedż na forum).Takiego autka po prostu nie znajdziesz :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blez Opublikowano 30 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Dlaczego nie znajdę? Są w internecie oferty takich aut. Poza tym raczej będę je sobie sprowadzał sam z zagranicy. GT może być ale nie musi jak się coś ciekawego trafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Poza tym raczej będę je sobie sprowadzał sam z zagranicyna pewno już tam jakiś stary dziadek czeka,żeby Polakowi za pół darmo oddać swoje garażowane,prawie nie jeżdzone auto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blez Opublikowano 30 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Dzięki za odpowiedzi świetne forum - pozdrawiam i proszę administrację o zamknięcie tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Dzięki za odpowiedzi świetne forumA czego innego się spodziewałeś...forum jest świetne. Ty zamiast się obrażać i fochy strzelać może zacznij je przeglądać.Wszystkie pytania jakie zadałeś były już zadawane 10tki razy.Po co zakładałeś nowy temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blez Opublikowano 30 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Pytam bo w większości postów o zakupie jest - proszę o ocenę . . . , a mi chodzi o różnicę. Mam znajomego w serwisie renault i nie chce mu zawracać głowy głupimi pytaniami, a przebieg i ew. naprawy, które były robione w serwisie sprawdzi mi przed zakupem nawet przez telefon. waldek708, może pomożesz i jakieś linki podeślesz :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 http://megane.com.pl/megane-ii-dci-vt19782...ght=r%F3%BFnice http://megane.com.pl/zakup-megane-ii-2003-...af2d3d3f#161078 http://megane.com.pl/megane-ii-phii-chip-n...hlight=bieg%F3w jest tego naprawdę dużo na forum,wystarczy "szukajkę" zatrudnić ;-) Piwko w dłoń i do lektury...a ja na meczyk ręcznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silver Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Poza tym raczej będę je sobie sprowadzał sam z zagranicyna pewno już tam jakiś stary dziadek czeka,żeby Polakowi za pół darmo oddać swoje garażowane,prawie nie jeżdzone auto :) Tak jak napisałeś :) za granicą żeby znaleźć na sprzedaż jakiegoś diselka poniżej 100tys km to na prawdę trzeba mieć szczęście ;-) Np jak patrze na allegro i widzę te VW passaty sprowadzone 1999rok albo nawet 2004 diselek 1,9 i przebieg poniżej 100 albo 130, 170 tys to aż mi się śmiać chce ale to trzeba jechać samemu i się przekonać :( tam są przebiegi 200tys + a większość to 300+ :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareks 1234 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 1. tak 2. tak - choc chyba dopiero od fazy II z silnikiem 105 KM od roku 2006 3. z tego co sie orientuję oprogramowaniem, dopiero 105 km - technicznie inny troche, ps: wg mnie najlepszy 4. tak, choc wiadomo ze 1,9 + plus obciazenie lepiej 5. nie bedzie za malo- ale uwagi jak 4 6. szukaj forum, ja osobiscie kupilbym w fazie I 1,9, a jesli 1,5 - to 105 KM z fazy II Cena - dodalbym co najmniej 5-7 tys.zł za w miare dobry egzemplarz, choc tego szukac trzeba bardzo dlugo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blez Opublikowano 1 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Polska okazja ? 1. http://otomoto.pl/renault-megane-privalage...-C11365734.html co o nim sądzicie wizualnie ?? muszę wysłać kumplowi z renaulta nr vin żeby zobaczyć co jest grane. Ten przebieg to chyba pomyłka ale się zobaczy. Czy coś z niemiec? 2. http://tnij.org/meghanower 3. http://tnij.org/megbremen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareks 1234 Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 1. rejestracja mowi cos o tym aucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4rt Opublikowano 2 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 Polska okazja ?1. http://otomoto.pl/renault...-C11365734.html Nie napisał, że bezwypadkowy. Można z nim pogadać co było robione. Z tego co widzę to auto aż przesadnie czyste, poza tą przednią tablicą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nik Opublikowano 2 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 Są w internecie oferty takich aut. A znasz takie powiedzenie "tanie mięso to psy jedzą" ? NIgdy nie kupuje sie samochodu z dolnego pułapu cenowego dla danego rocznika !! To w 99% są auta albo wyeksploatowane (z gigantycznymi przebiegami przekręconymi na 120 tys km) albo po mocnych przejsciach :( Nikt, obojętnie czy to Niemiec, Francuz, Szwajcar ,czy Polak nie odda ci zadbanego i pewnego auta za pół darmo !! Oczywiście można kupić za 22 tys i 2005 r. tylko, że to będzie trup na kółkach podszykowany do sprzedaży. Myslę, że relana cena Megane II z 2003 r. z takimi silnikami jakie ty chcesz kupić to ok. 22-24 tys zł. Oczywiście mówię o autach zadbanych, bezwypadkowych z pewną histrorią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blez Opublikowano 2 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 4rt, właśnie jest sprawdzany po VIN zobaczymy co wyjdzie. Nik, dlatego nie szukam z dolnego pułapu bo meg z dieslem z dolnego pułapu według ofert można mieć za nawet 16tyś PLN ! ! ! Podchodzę do tego zakupu bardzo spokojnie i poszukuję cały czas jakiejś dobrej oferty. Poczytałem forum poczytałem google na co zwracać szczególną uwagę i cały czas drążę i szukam. Tablica pogięta jest i to nawet ja zauważyłem ale gościu byłby samobójcą żeby podawać nr VIN jak coś było kręcone. Chyba, że auto zespawali z 33 bo takie cuda się też zdarzają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi