Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Prośba o ocenę 1.9 DCI

rafm

Rekomendowane odpowiedzi

"Świeżo sprowadzony po wszystkich opłatach"-widząć taki teks od razy nabieram podejrzeń.

Handlarz chce za niego 4300euro...po odliczeniu transportu,zarobku itd za ile go kupił,żeby mu sie opłacało? 3000-3500€? Znajdziesz gdzieś meganę za granicą za te pieniądze...jasne,że znajdziesz...bitą lub z przebiegiem 300tkm.

Ta w ogłoszeniu nie ma przebiegu,może tu jest właśnie haczyk ;-)

Cena adekwatna do stanu. Byleby wypchnąć parcha. Ale do rzeczy....

Zderzak przedni inny odcień + błotnik od kierowcy to samo, poza tym przyjrzyj się dokładnie zdjęciu z przodu: fatalne spasowanie maska/zderzak/lampa od kierowcy, różnice w szparach po obu stronach znaczne + lampa od kierowcy na 201% wymieniana pewnie na nieoryginalną <ok>.

To tyle co widać z wierzchu, ciekawe jak podłużnice i reszta.

Ja bym chyba nawet nie jechał oglądać.

Zwykły polski ulep składany nieudolnie u Pana Kazia w stodole ;-)

EDIT: Co do przebiegu to pewnie też zdrowo powyżej 200kkm widać chociażby po kierownicy i gałce zmiany biegów.

bez klimatronika,przebieg napewno kole 200,a stan to juz ma troche latek i napewno cos bylo malowane, nie pojedziesz to niebedziesz wiedzial, po zdjeciach nikt niestwierdzi czy było bite i jak mocno, ale pewnie przebieg ma tu znaczenie a nie wypadek

rafm, jeśli chcesz kupić porządne i zadbane Megane II z 2003 r. przygotuj sie na wydatek ok. 21 - 23 tyś zł. Za mniejsze pieniadze kupisz tylko kłopoty a nie samochód !! Nie ma nic za darmo kolego, jeśli coś jest dobre i zadbane to MUSI KOSZTOWAĆ !!

21-23tys? Ja kupiłam pół roku temu megane z 2003r za 30 tys. Za dużo? Być może, ale mam auto od pierwszego właściciela, przebiegu niecałe 100 tys (sprawdzone w renault), 100% nie bite. 1,9 dci, czarna (cała, nie z tymi szarymi elementami), climatronic, oryginalne xenony i 17stki. Może i dało się kupić taniej, ale przynajmniej mam fajne, pewne auto - jeżdżę i się cieszę, zamiast rozbijać się się po warsztatach.

Już raz miałam okazyjnie kupioną meganę - odradzam okazje, odradzam komisy, odradzam handlarzy!

Moja rada - zaczynać poszukiwania od najdroższej sztuki w roczniku, a nie od najtańszej.

nati_, no ja własnie mam za 30 tyś zł do sprzedania Megane II z 2005 r. i co niektórzy twierdzą, że to za duże pieniadze. Ja jednak tak nie uważam, zwłaszcza, że auto pewne, od I-go własciciela, z małym przebiegiem, jasną histrorią i bogatym wyposażeniem. Ale ludzie w Polsce nauczyli się wierzyć w cuda handlarzy, że mozna kupić "dobre" auto za pól ceny :-/ A potem lament na forum, że się psuje, że wiecej stoi niż jeździ itd.