Basenji Opublikowano 5 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2006 Brewki czyli najprostszy element zdobiący. Za jedyne 30 zł http://moto.allegro.pl/item146566389_renau...tfb_tuning.html zdrówko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 5 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2006 Ciekawsza kwota jest za lakierowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ursus79 Opublikowano 21 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 Mam meganke 99r 1,6 16V RXE co można zrobić żeby niewielkim kosztem zyskać kilka koni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 21 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 Mam meganke 99r 1,6 16V RXE co można zrobić żeby niewielkim kosztem zyskać kilka koni Proponuję rezystor z alledrogo ;-) P.S. sorrki nie mogłem się powstrzymać...(zawsze myślałem, że w pierwszym poście chodzi o instrukcję...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 21 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 Można zaszaleć i kupić zestaw magnetyzerów Teraz na poważnie. Mój katalizator chyba już jest zaklejony na amen. Zaczynam brać pod uwagę wymianę jego na strumienicę lub tłumik. Wybijcie mi to z głowy :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 21 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 "Skoro Dosia jest taka sama to po co przepłacać" A tak na poważnie to mi katalizator też się kończy, więc szukam coś tańszego niż uniwersalne pasujące do reno za kilka stówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 21 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 Można kupic montażowy. Ceny zaczynają się w granicach nawet 200zł. Oczywiście na Allegro (żeby nie było że Off Topic :-P ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 22 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 Lewy, wybijam Ci to z glowy... juz? to kiedy kupujesz? zrob foty z montazu a co do powiekszenia stajni... nowy: - rozrzad - kolo zamachowe - denka tlokow - swiece - filtry - paliwo - wyczuscic/wyszlifowac glowice - (...) - dorzucic kompresor(!!!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 22 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 Cały czas sie waham z tą wymianą. Ubolewam że nie ma metody na bezinwazyjne obglądnięcie wnętrza katalizatora. Moje podejrzenia uzasadnia to, że auto dość długi czas użytkowane było na LPG z instalacją Igen. Skład mieszanki pozostawiał wiele do życzenia. Z drugiej jednak strony wyniki analizy spalin są OK. A z trzeciej auto jest mułowate. No i nie wiem co robić. PS. A co sądzicie o tym? http://moto.allegro.pl/item151280539_tlumi...gane_wa_wa.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Na allegro jest wiele dobrych części do naszych autek niestety nie mogę polecić tylko jednego pana ukrywającego się pod nickiem "auto-wyprzedaż" totalny cham i ignorant a do tego oszust nie dajcie się skusić na zakup drobnych części u tego Pana sprzedaje np przełącznik do podnoszenia szyb widoczny na zdjęciu (zdjęcie zespołu z plastikiem od strony kierowcy) a wysyła jeden przełącznik w dodatku niesprawny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 Miałem kiedyś mały zatarg z tym allegrowiczem. Wymieniliśmy się kilkoma "miłymi" mailami jeszcze zanim skończyła się aukcja. Ostatecznie nic u niego nie kupiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazet Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 Na temat tuningu kazdy ma swoje zdanie. Wogole tuning za 50zeta to jest coś co podziwiam Co do strumienicy w katalizatorze to nie polecam. Pierwsza lepsza ksiażka z mechaniki i jest wspomniane o układach wydechowych. Generalnie chodzi o to ze, umieszczenie jakiego kolwiek elementu układu wylotowego, jest wyliczane z jakichś cudownych wzorów. Katalizator ma byc pierwszym miejscem rozprężenia spalin. Wsadzenie tam strumienicy moze tylko wszystko pogorszyć. Pozatym trzeba by isć za ciosem i odetkać też dolot. Ale kase robi sie na wszystkim:) nawet na CHIP REZYSTORACH :) :) :) :-P pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 Ale mi nie chodzi o tani przyrost mocy, tylko o tanią alternatywę zasyfionego katalizatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 31 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 Kazet oki wzory wzorami ale strumienica spowoduje szybszy wylot sprężonych spalin do tłumika środkowego gdzie nastąpi ich rozprężenie a następnie również w większą prędkością skieruje je do do końcowego tłumika gdzie przy wylocie da lepszy efekt dźwiękowy ma to sens... jednak stosując strumienicę radzę zająć się także środkowym tłumikiem i końcowym... ze strumienicą jeździłem w 19 teraz szwagier dalej pocina nic złego się nie dzieje oczywiście zmodyfikowany został tłumik środkowy i końcowy (środkowego nie ma wycięty) tak więc wszystko jest dozwolone ale z głową postaram się zeskanować jeden artykuł o tuningu układu wylotowego i dolotowego ZE WZORAMI opisem strumienic itp a najlepiej jak zrobi to wyspecjalizowana firma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazet Opublikowano 31 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 Lubie rasowane samochody,ale nie wieze ze mozna cos zrobic bez hamowni i specjalistycznego sprzetu. Nie mowie o swiecach czy filterku. Fajnie zakladam ze wkładasz strumienice do samochodu. Moment obrotowy ze 180Nm robi ci sie 200Nm. Tylko ze wczesniej max moment miałes na 3500obr/min a teraz masz na 6000obr/min. Moim zdaniem to sporadyczne przypadki wszystko wyszło pomyśli. A teraz na rozluźnienie zdjecia prawdziwych samochodów http://www.humor4u.info/i.php/wiejski_tuning/1/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi