Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Megane Sedan 1.9 dci, oferta do oceny

iareq

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, niedaleko mnie znajduje się takie oto autko.

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11656262

Przyznam, że jestem zainteresowany Laguną II liftback/kombi albo właśnie Megane II sedan. Zamierzam się tam wybrać ale chętnie też zasięgnę jakichkolwiek informacji na forum:)

Co możecie powiedzieć na temat tej oferty?

Czy warto kupić auto z takim silnikiem? Wiem, że w Lagunach szybko padają turbiny, czy w Megance będzie podobnie?C11656262_3.jpg

no pierwsze co to przebieg.. mówiąc delikatnie mało realny.. 110 tys w siedmioletnim dieslu z zagranicy to jakieś kpiny.. licząc 30 tys na rok to juz mamy 210 .. to juz bardziej..

Auto z końca 2003, czyli można mnożyć razy 6. A może jeździł chociażby te 25k rocznie? 150 k już by brzmiało lepiej :) Rozumiem, że ten "udokumentowany przebieg" to książka serwisowa, którą można ogólnodostępnie kupić na allegro? Czy ASO jest w stanie zweryfikować przebieg?

Sprawdziłem też nr VIN:

wydrukowano z systemu VINChecker dostepnego na stronie autobaza.pl ver. 1.01

RAPORT ZE SPRAWDZENIA POJAZDU

Sprawdzony pojazd

Numer VIN : VF1LMSG0629760085 Data sprawdzenia : 2010-03-03 14:54:10

Marka : RENAULT

Rozkodowanie numeru VIN

Kod informacji Rodzaj informacji Informacje

Wynik sprawdzenia w bazach pojazdów skradzionych

Kraj Baza danych Status

Informacje o producencie

Data wpisu Nazwa Adres Kod pocztowy Kraj Telefon Typ produktu

pieczec / podpis

VF KRAJ POCHODZENIA FRANCE

1 PRODUCENT RENAULT

L TYP NADWOZIA 4DR

MS MODEL

G SILNIK MEGANE F3R 1998CCM

0 WERSJA MODELOWA ROZKODOWANIE WG. DANYCH PRODUCENTA

6 PRZEŁO¯ENIE

29760085 NUMER SERYJNY KOLEJNY NUMER PRODUKCYJNY

Słowenia Ewidencja skradzionych pojazdów Słowenskiej Policji Nie figuruje w rejestrze

Litwa Ewidencja skradzionych pojazdów Litewskiej Policji Nie figuruje w rejestrze

Czechy Ewidencja skradzionych pojazdów Czeskiej Policji Nie figuruje w rejestrze

Holandia Internetowa ewidencja skradzionych pojazdów CrimiMail Nie figuruje w rejestrze

Włochy Ewidencja skradzionych pojazdów Włoskiej Policji Nie figuruje w rejestrze

2004-07-16 Renault SAS 13-15 Quai Alphonse Le Gallo Boulogne 92513

Billancourt Cedex

92513 Francja Voitures Particulieres

Zastanawia mnie to:

"G SILNIK MEGANE F3R 1998CCM"

Czyżby z 2 litrów zrobiło się 1.9?

iareq, tak jak juz ci pisałem - nie wierz w cuda, bo się na tym bolesie przejedziesz !!!

Auto jest z 2003 r. bardzo bogata wersja, silnik najmocniejszy 1.9 DCI, niby ma niezbyt duży jak na swój rocznik przebieg 110 000 km, i sprzedaca zapewania, że jest zadbany i bezwypadkowy.

No i teraz tak. Facet wystawia go za 19 700 wiec pewnie za 19 sprzeda. W tych 19 tys zł jest jego zarobek (ok. 5 tys zł) oraz koszty wyjazdu po i przyjazdu z autem z pewnoscia ok 2 tys zł. Czyli wychodzi na to że kupił je w niemczach za ok. 12 000 zł co stanowi równowartośc 3 tyś euro.

Teraz pomysl logicznie. Czy Niemcy to naprawde tak głupi naród, żeby kupować Megane II w prawie full wersji, z najmocniejszym dieslem pod maską tylko po to zeby rocznie przejachać ok. 20 tys km i auto w super stanie, bezwypadkowe i wogóle oddać polakowi za bezcen???!!

Spójrz prosze w ten link: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/search....p;usedCarSeals=

To sa wyniki wyszukiwania Megane II z 2003 r. z przebiegiem do 125 tys km, cena do 13 000 tys PLN z dieslem z niemieckiej strony mobile.de

widzisz tu jakieś auta <czerwona>

Takze dobrze zastanów sie zanim kupisz szrota za psie pieniadze !!

Tak jak ci pisałem Megane II z 2003 r. zadbane i bezwypadkowe to wydatek ok. 23 tys zł

Za niecałe 20 tys zł możesz kupić tylko mase problemów. Przemyśl to zanim będzie za późno.

Dobrze, dobrze. Po to ten temat, żeby jak najwięcej niejasności wybadać, jeszcze na etapie forum <czerwona>

To sa wyniki wyszukiwania Megane II z 2003 r. z przebiegiem do 125 tys km, cena do 3 tys euro z dieslem z niemieckiej strony mobile.de

widzisz tu jakieś auta :mrgreen:

Wybrałeś 3tyś PLN i dlatego nic się nie wyświetliło :mrgreen: Poza tym auto jest z Belgii.

Wydaje mi się, że zakładany zarobek 5tys. to trochę sporo jak na czysty zysk, ale z drugiej strony nie znam się na sprowadzaniu, więc nie zamierzam się spierać.

Tak czy siak, dzięki za odpowiedzi, na pewno dają do myślenia.

iareq, juz poprawiłem jest 13 000 zł dla wszystkich krajów i dalej nic.

Uwierz mi nikt nie ma tu celu w tym żeby cie odwodzić od kupienia konkretnego auta. Po prostu zbyt dużo nasłuchalem się i nie tylko ja, o tych wspaniałych okazjach od pierwszego własciciela, dziadka, który autem jeździł tylko do kościoła i dlatego kupił sobie piękną limuzynę w full wersji z mocnym deislem pod maską, za psie pieniądze.

Po prostu cudów nie ma !! Dobre auto musi dobrze kosztować. Koniec kropka.

Postaw się na miejscu sprzedajacego i zapytaj sam siebie ile chciałbyś wziąść do ręki mając do sprzedania Megane II z 2003 r. z małym przebiegiem, bezwypadkowe z bogatym wyposazeniem i o które dbałeś jak o własne dziecko <czerwona>

Handlarz nie jst instytucją charytatywną. On sprzedaje to co schodzi najbardziej, a że najbardziej schodzą tanie auta no to je kombinuje kpując rozbitka i klejąc go do kupy. Po czym roztacza piekne wizje jak to za niecałe 20 tys zł można miec piekną i niebita Megane II z małym przebiegiem i bogatym wyposazeniem. Ci co sie na to nabrali piszą póxniej na forach co oni maja zrobić, bo kupili auto i okazało sie ono szrotem na kółkach w który non stop trzeba pchac kasę, zamiast nim jeździć.

Zastanawia mnie to:

"G SILNIK MEGANE F3R 1998CCM"

Czyżby z 2 litrów zrobiło się 1.9?

moim zdaniem literówka.W 2003 nie było 2l diesla w renault.

Autko wydaje mi sie za tanie jak na te wyposażenie no i ten przebieg..śmiesznie mały.

Nie zebym się czepiał ale nie chcielibyscie troszkę duzo za swoje auta, ja co prawda dałem za swoje 26 tys Ale popatrzcie na to co sie wystawia w ogloszeniach i jakie sa ceny wywoławcze ( Otomoto 2003-2004 ) woj pomorskie 56 aut w tym momencie ceny nie liczac rozbitkow od 16 najtańszy do 32 tyś marzyciel. Cena w granicach 21-24 najczęściej. I to wystawiona za ile sprzedaz to inna sprawa.

Odnośnie akurat tego auta właściciel dobrego auta za darmo nie odda a handlarz musi zarobić, osobiście wolałbym szukać auta krajowego.

No czekam na lincz

Chcą za dużo.

o linczu mówię za siebie. Nic Ci nie zrobię.

Na początek sprzedaży dowaliłem cenę, że aż miło <czerwona> , tak jakbym wcale nie chciał sprzedać.

Potem zjechałem "znacznie", sprzedałem w górnej granicy ceny rocznika.

Panowie auto na 80% jest z Litwy byłem wiem,tam za taki model a wcale nie jest bardzo wypasione to koszt ok 3000-3500Euro dodaj jakieś 1500zł opłat i transportu jakieś pranie i cofanie licznika ok 300zł resztę to jest zarobek. A co do cen tego rocznika to proszę to autko mojej małżonki według niektórych cena 2003-2004r to ok 21-24tysie więc daje link i dodam że nawet jednego telefonu nie miałem więc z tymi cenami to z przymrużeniem oka.

http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=942714803

Pozdrawiam <czerwona>

[ Dodano: 2010-03-04, 18:04 ]

A odnośnie turbin w dzisiejszych turbo dieslach to turbina była padnięta jest padnięta lub będzie padnięta koszt ok 700-1100zł regeneracja + robocizna nie wiem wymieniam sam .Ja wliczam turbinę w części eksploatacyjne.

więc z tymi cenami to z przymrużeniem oka.

ja kupilam takie auto jak sprzedajesz (taki sam rocznik, wyposazenie, silnik i kolor) pol roku temu za 30 tys, tylko ze mialo 100 tys. przebiegu (sprawdzone w ASO) i ladne 17stki jeszcze.

co do do auta z linku - nie ma takiej mozliwosci, zeby za te cene komus dobre auto oplacalo sie ciagnac z Belgii do woj. Lubelskiego. Albo faktycznie jest z Belgii i jest to wielki zlom albo jest z Litwy... i tez jest zlom.

co do cen tego rocznika to proszę to autko mojej małżonki według niektórych cena 2003-2004r to ok 21-24tysie więc daje link i dodam że nawet jednego telefonu nie miałem więc z tymi cenami to z przymrużeniem oka.

Jest trochę inaczej niz piszesz <czerwona> To że nie miałeś żadnego telefonu wcale nie świadczy o tym, że jest to zbt wysoka cena. Po prostu gro ludzi przy wyborze auta kieruje sie TYLKO najniższą ceną. Jak kupują to wysmiewaja się z tych co sprzedają porząde i zadbane auta o te 3-4 tys zł drożej bo "Panie ten rocznik to ja moge mieć za 3 tys tanie". A to idz i kup za te 3 tys taniej, a później jeździj po serwisach, lataj po sądach, gazetach i telewizjach oraz pisz na forum jak to cie zły sprzedawca w balona zrobił, bo auto miało byc funkiel nówka nie śmigane, z 80 tys przebiegu i bezwypadkowe, a okazało sie szrotem po wypadku z przebiegiem 200 tys km :mrgreen:

Ludzie w Polsce są niereformowalni. I najpierw muszą się stracić parę tys zł aby zmądrzec i kupić auto od człowieka który oferuje je drożej ale zadbane i bezwypadkowe z oryginalnym przebiegiem.

Mój ojciec powiedział wyraźnie. Poniżej 29 tys zł swojej Megane z 2005 r nie odda. Jęsli nkikt nie kupi, to nie, będzie nią jeździł dalej. Jak ludzie wolą życ marzeniami i bujac w obłokach myślac że za 22 tys kupią porządną Megane II z 2005 r. to ich sprawa. To oni obudzą sie z reką w nocniku, a nie ci którzy mają do sprzedania droższe ale porządne samochody :mrgreen: