hrupek666 Opublikowano 5 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2010 Ja trochę zajmuje się handlem,wcale nie jest to taki kokos ,sam jeżdżę autem z polskiego salonu.Tak naprawdę żeby się utrzymać na rynku handlarzy trzeba kombinować ,auto musi być z dolnego przedziału cenowego ale musi tez być ładne .Najłatwiejszym sposobem odmłodzenia jest licznik i lakier ,niestety Polacy nie wszyscy ale większość pseudo fachowców chcą być oszukiwani i są ,barierą licznikową jest 190tkm,jak auto ma pow 200tkm to już po nim,niestety nikt na niego nie patrzy(normalny) ,ja osobiście widziałem sprowadzonego 407sw 2.0hdi z Litwy ,koleś sam sobie pojechał po tanie auto na Litwę ,407 miał na szafie 220tkm i był z 2006r .Był tani bo się świeciły kontrolki od pdf-a i jakieś tam głupoty auto wróciło na kołach ok 500km i wszystko ok.Potem pojechaliśmy do kolegi co tylko w Peugeocie siedzi zna sie na nich i ma kompa.Szybka podpinka i koszmar w kompie silnika nie wiem jak to się nazywa po fachowemu został przebieg zapisany dwa miesiące temu 506TKM :shock: Po takim szoku został przedmuchany filtr cząstek i giełda SŁOMCZYN A wracając do tematu tego sedana zdjęcia to nie wszystko ,jedz zobacz pomierz miernikiem jedz na kompa a może warta jest i każdy z was będzie zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit27 Opublikowano 6 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 Rzeczywiście jak się wpisze w powyższą wyszukiwarkę 2003 rocznik to ceny oscylują w granicach 7000 euro, więc to troche więcej niż najdroższa krajowa meganka z tego rocznika, a mnie zastanawia co innego, cały mój wydział przez 4 lata używał meganek (kombi), było to kilkadziesiat samochodów, wszystkie nowe, dostarczone przez jedną z największych firm wynajmu długoterminowego, przewaznie były silniki 1.4 16V, używalismy równo 4lata, wszystkie naprawy i przeglądy w serwisach autoryzowanych, oddaliśmy jak pisałem po 4 latach z przebiegami od 140 - 160K km, wszystkie samochody zostały potem wstawione do komisów (można było to śledzić w internecie) ceny samochodów oscylowały w granicach 22 - 26 tys. Podobnie jak średnia cena rocznika 2006 na otomoto. Tak więc nie wydaje mi się że wszystkie samochody z 2003 w granicach 20K to złom, złom ocenić trzeba na przeglądzie, sam kupiłem w zeszłym roku rocznik 2003 za 20K z Francji, wiem co było naprawiane i jak zostało naprawione, nikt tego nie ukrywał, zrobiłem rozrząd, hamulce i opony (co podniosło koszty całkowite do prawie 23K) no ale z tym trzeba się zawsze liczyć. Myślę że alternatywą dla kupowania takiego niepewnego samochodu, jest poszukanie flotowego, cena podobna a historie da się sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszałek opałek Opublikowano 6 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 Skoro rozgorzała dyskusja: ciekawostka. Kilka miesięcy temu mocno korcił mnie ten wóz. Stał jeszcze wtedy u Krzyżaków. Przebieg niecałe 200tys km, cena około 1000 euro niższa no i jeszcze wtedy auto było rok młodsze. A teraz mały CUD. http://otomoto.pl/renault-megane-2-0-dci-1...-C11254297.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nik Opublikowano 6 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 No i odrazu wiadomo skąd ta okazyjna cena 8-) Nic tylko kupowac, takie cudo, no po prostu okazja jakich mało 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beny.rac Opublikowano 7 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 Witam, Powoli zaczynam myśleć ze 3/4 aut z komisów , od handlarzy ma cofane liczniki - moje pytanie jest takie czy da sie to jakoś sprawdzić albo udowlodnić ze dany stan licznika jest cofnięty :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scar Opublikowano 7 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 czy da sie to jakoś ... udowlodnić ze dany stan licznika jest cofnięty :roll: tak! Jak masz fotografię ( to powiedzą photoshop :-/) tego przed ingerencją, albo osobiście widziałeś i masz świadka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nik Opublikowano 7 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 Beny.rac, można próbowac poprzez karty-klucze. wnich zakodowany jest przebieg auta. Jesli ktos o tym nie wiem mógł nie cofanąc danych z kart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nati Opublikowano 7 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 Można próbować w aso. Czytałam na forum, że zapisywane są tylko akcje z okresu gwarancji, ale mi powiedzieli bez problemu kiedy ostatnio megi była w aso i jaki wtedy miała przebieg, a było to parę ładnych lat po gwarancji. Sczytali też coś z karty i wszystko się zgadzało. Jeśli auto sprowadzone, to warto zadzwonić do jakiegoś zagranicznego aso. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi