dexter74 Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 Szukam kilkuletniej Megane II kombi. Widzę na stronach dealerów, że u nich mają takie w "komisie". Np.: http://www.zdunek.com.pl/cms.php?i=364&o=1453 http://www.zdunek.com.pl/cms.php?i=364&o=1426 Ale mam pytania do Was, lepiej zorientowanych: - czy dealerzy przyjmują w komis również auta z wypadkową przeszłością? - czy przebieg ~150 000 dla dCi to coś strasznego? - jak wygląda usterkowość Meganek c.a. 4-5 letnich? - czy kupując samochód używany od dealera mam choć trochę większą pewność co do stanu i przebiegu samochodu niż od osoby prywatnej, czy już jednak żadnej świętości nie ma i dealerzy też kręcą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obiboc Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 Oczywicie że tłuczone tez mają, kiedys mieli thalie ktora widzialem przy warsztacie z rozbitym przodem a później w ogłoszeniu jako bezwypadkowa. zadzwonilem do nich i zapytałem za ile sprzedadzą auto powypadkowe bo takie jest gosciu troszkę się zmieszał i powiedział iz zaszła pomyłka , ( nastepnego dnia ogłoszenie zastało zmienione). Według mnie 150 tys na liczniku to nic strasznego spokojnie powinno zrobic jeszcze 2 razy tyle , oczywiście jak kupowałem auto to szukałem z mniejszym przebiegiem. 2005 czyli 5 letnie ponoć maja troszkę wyższa ale ja nie zauważam, mnie się nie psuje . Od 2006 wprowadzono jakies zmiany przy okazji odmładzania i jest ponoć lepiej. Teoretycznie u koncesjonera powinno byc pewniej podkreślam teoretycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scar Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 pierwszy myślę, że znam, drugi może też. Ten "pierwszy właściciel" to kilku szaleńców w służbowym samochodzie, 130koni nieźle daje :-P Wiesz jakie auto jest najlepsze, nie trzeba wydawać kasy na paliwo, nie martwisz się o serwisy w terminie. Jedna z firm właśnie wypuściła cała flotę spłaconych meganek, część z nich znałem i spotykam w różnych komisach - ta ma nawet rejestrację prawie jak te na parkingu u mnie :shock: . W środku będą jak nówki, serwisowo bez zarzutu. Loteria po jakim kierowcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nati Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 1. Jak najbardziej tak 2. Zależy kto jeździł, jak jeździł, jak dbał i co tankował - jak napisał scar - loteria. 3. j/w 4. Wydaje mi się, że w salonach najwięcej jest aut poleasingowych, czyli służbowych. Jak są traktowane auta służbowe - każdy wie. Ja szukałam auta z kraju, od pierwszego właściciela. Wszelkich handlarzy od razu sobie odpuściłam, bo miałam już 2 auta od handlarzy - nigdy więcej. I jeszcze ku przestrodze: http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.ph...asc&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soko Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 była gdzieś w sieci opowieść o Daci (o ile pamiętam) która cudownym trafem używana trafiła do dilera z niższym przebiegiem niż kilka dni prędzej była na otomoto czy gdzieś tam... pewności żadnej Ci nikt nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 czy dealerzy przyjmują w komis również auta z wypadkową przeszłością?naturalnie... :-/ Jest nawet kilka opisów na necie jak kilka spraw się wydało.Pamiętaj kolego,że jeżeli auto nie miało czołówki z pociągiem to mialo tylko małą stłuczkę (parkingową) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nati Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 soko link jest jeden post nad twoim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexter74 Opublikowano 8 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 No to kupa... I co tu robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nati Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 sprowadzić samemu: klik klik2 Mój ojciec kupił tu swój samochód. Aut do wyboru setki - wszystkie raczej służbowe ale zadbane, serwisowane, jeżdżone po niemieckich drogach, na niemieckim paliwie. No i treść ogłoszenia odpowiada rzeczywistości, co na allegro się raczej nie zdarza. Dzwoniłam najpierw w sprawie jednego samochodu - powiedzieli, że świeci mu się kontrolka od spalin. Zapytałam o kolejny, powiedzieli że jest ok i wysłali na maila raport z oceny auta w pdf. Pojechaliśmy, kupilismy, jesteśmy zadowoleni. Albo czekać na coś od prywatnej osoby, z kraju - takie samochody łatwo sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scar Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 I co tu robić? nawiążę do tych wypuszczonych z leasingu, kilka "małych firm" typu działalność gospodarcza albo finansowi też brali i po spłaceniu dostali pierwokup. I cierpliwości - jeden polski właściciel - trafisz do 50tys. przebiegu. Jak ktoś zabrał w leasing jeden, dwa wozy dla osobistego użytku to jak pierwszy użytkownik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexter74 Opublikowano 9 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 A jeśli już samemu sprowadzić, to na jakich stronach szukać? Są jakies niemieckie odpowiedniki naszego otomoto lum motoallegro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scar Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 niemieckie odpowiedniki naszego otomoto lum motoallegro? www.mobile.de Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soko Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 nati: musiałaś pisać ten post mniej więcej równo ze mną... ja po prostu wysłałem post później Nawiązując do Renault Zdunek - już w sieci ta historia krążyła, i w aktualnym programie turbo kamera (TVN TURBO)- pokazują historie Renault Traffic (sprzedanego jako NOWE) gdzie okazało się, że dach był cięty i spawany... bo nie zmieścił się na górnej półce auta do wożenia samochodów... pod wiaduktem... udowadnia to... że i jeśli chodzi o nowe auta... pewności nie mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexter74 Opublikowano 9 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDet...mp;pageNumber=1 http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDet...mp;pageNumber=1 Realne w takiej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nati Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Na mobile rocznik 2004-05 z 1.9dci kombi kosztuje od 5000 do 13.500 euro, a Ty podlinkowałeś dwa auta za 5 tys. Wybierasz najtańsze sztuki jakie są - tak się nie szuka samochodu. W Niemczech też już wiedzą jak się kręci liczniki i zarabia na naiwnych polakach. Podałam Ci linka do dwóch dobrych megan, ze sprawdzonej firmy. Zignorowałeś. Chcesz kupić tanio - Twoja sprawa. Zostałeś ostrzeżony. Dobre, zadbane auto musi swoje kosztować i nie istnieją żadne cuda, okazje ani niemieccy emeryci kupujący nowe auta, żeby je sprzedać do Polski za 10% ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi