rafal221 Opublikowano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 Witam. Mam inastalacje BRC w Megance z 99r Europa 1.4 Problem polega na tym, że ostatnio coraz mniej kilometrów robię na pełnym baku gazu. Otóż tankuje ok 37 litrów LPG i marcu robiłem na tym ok 380km. Później po 4 tankowanich około 350km a teraz około 300km. A jest lato i pownienien palić mniej niż w zimę a jest odwrotnie. Jeżdzę trochę po mieście a trochę poza miastem ale większość miasto. Co może być powodem tego że coraz mniej kilometrów robię na pełnym baku? Mieliście podobny problem? Proszę o dostosowanie tytułu do tematu wątka - Lewy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 Mi latem pali więcej- klima. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal221 Opublikowano 9 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 .... Ale ja nie mam klimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 To co piszesz to złudzenie. W zimę dość długo silnik sie nagrzewa i jedziesz na PB, a kilometry lecą. Nie było tak, że w zimę musiałeś częściej uzupełniać benzyne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal221 Opublikowano 10 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 tak może i masz rację ale czy przy pojemności 1.4 spalanie 12 litrów LPG nie jest za dużo? A ile Wam pali przy pojemnościach 1.4 albo 1.6? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek_fm Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 rafal221, jak miałem jeszcze Lanosa 1,5 100KM na LPG to po mieście spalał mi do 14l. Można było instalacje przestawić na ekonomiczniejszą jazdę kosztem osiągów, ale ja tam wolałem osiągi bo gaz i tak jest jeszcze dość tani. 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximus Opublikowano 11 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 Według mnie w silniku 1,4 spalanie 12 L LPG na 100 k to stanowczo za dużo. Jedź do jakiegoś dobrego gazownika niech Ci wyreguluje lub powie co jest do wymiany (może filtr powietrza). Ja mam silnik 1,6 i pali 8- 9 LPG nie jeżdżę na max cały czas ale podejrzewam ze więcej niż 10 LPG by nie wziął gdybym mu cisnął za każdym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 11 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 Mój 1,4 pali ok 8-9L na 100km po mieście. LPG oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
back2 Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 mam Megane z 1996 1,6 8V gaz sekwencja i pali ok 10-10,5 ale trasa to zazwyczaj powyzej 120 km/h.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 moja 1,6 8v na gazie teraz na trasie nad morze zamknęła się w 8 litrach non stop 120-140 wiadomo poza miastami ale było tak fajnie że jak za poznaniem położyłem cegłę na pedał gazu to do bobolic tak jechałem cały czas równo. więc myślę że troszkę dużo ci pali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
back2 Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 moze i dużo trzeba bedzie popatrzec i moze podregulowac... swiece wymienic... cos po zapaleniu zazwyczaj rano sie dusi... no i olej troszke z uszcelki daje .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 olej troszke z uszcelki daje ten typ tak ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
back2 Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 a moze wiesz jaki jest koszt orientacyjny wymiany uszcelki pod głowica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 nie wiem koszt uszczelki + robota ok 100-150 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
back2 Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 to jeszcze nie tragicznie myslalem ze wiecej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi