mackos Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Moim zdaniem silnik 1.4e w Classicu jest zbyt malo dynamiczny. Co zrobic, aby polepszyc jego osiągi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 heh, czego można oczekiwać po silniku mającym 75KM w aucie o masie 1100-1200kg? nie wiele można zrobić, aby osiągnąć przyrost rzędu 5-10KM to kilka tyś. złotych trzeba wydać najprościej zmienić auto, a jeśli nie to musisz się pogodzić z tą dynamiką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackos Opublikowano 12 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 To na zdjęciu to twoje coupe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrTea Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Za duzo kasy musialbyś poświęcic na to.. poczytaj forum, bylo juz pare postow na podobny temat... Chyba najtaniej i najlepiej swap na 1,6 8V .. ale to i tak nie bedzie wydatek rzedu 1-1,5tys zl tylko troche wiecej z robotą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dave Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 1,6 w classicu tez zadna rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 ogolnie nic nie zrobisz a podobny temat juz jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrTea Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 1,6 w classicu tez zadna rewelacja ale zawsze lepiej niz 1,4 :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beyond Opublikowano 29 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 Ja mam 1.4 e tyle że mam Hatchback i auto bardzo dobrze się zbiera jak na 1.4 . Jedyna wada która prowadzi do małej dynamiki twojego silnika jest fakt że tej magence się coś do tyłka przyczepiło :] A mianowicie bagażnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silver Opublikowano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 ja miałem Coupe Ph1 1.6e 8V to miała kopa bo mało ważą a teraz mam Coupe Ph2 1.6 16V to powiem ze różnica jest kolosalna ja mam coprawda jeszcze pogrzebane,nowy układ wydechowy kolektor itp lepiej idzie od zwykłem 1.6 16v ale i tak jest różnica spora w tych zaworach jak sie przesiadłem to miałem wrażenie ze mozna asfalt rwać w przenośni :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rbit Opublikowano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 A moim zdaniem 1.6 16v to żadna rewelacja, absolutne minimum jak dla mnie do sprawnego poruszania się. Czasem żałuję że nie pokusiłem się na 2.0 16v, lecz trochę przestraszyłem się opłat i spalania, a i piratem drogowym nie jestem, chociaż wszyscy się chyba ze mną zgodzą że fajnie jest mieć tego "powera" pod nogą :-> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Human Resources Opublikowano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 Co zrobic, aby polepszyc jego osiągi? olej temat, zamiast niepotrzebnie ładowac kase w auto weź dziewczyne i pojedź nad morze w wakacje-wyjdzie lepiej i rozsądniej ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silver Opublikowano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 Rbit różnica jest taka że ty masz seddama i waży powyżej tony a moja coupe waży 984kg :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 Silver, co za bajki opowiadasz Z danych fabrycznych megane coupe 1.6 16v waży 1095kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nicpon Opublikowano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 najlatwiej i taniej swap na 2.0 8v, zbiera sie to dosyc, niestety magiczne magnetyzeri filtry chipy nie pomoga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silver Opublikowano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 Bronius Zgadza sie z tym ze umnie nie ma standardu mam inne drzwi od środka niż orginał, sam bagażnik i boczki przednie mam w plastiku- byłem na wadze to raczej wiem ile waży własne auto- a wsumie to wiekszość tych rzeczy robił poprzedni właściciel :-P a zaraz wleci tu prezes i nas posprząta za odbieganie od tematu :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi