plachon Opublikowano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 Witam. Posiadam samochód Renault SCENIC 2 z 2007 roku. W serwisie mi powiedzieli, że trzeba dobrze dobrać bagażnik z uwagi na to, że końcówka klapy bagażnika posiada na zewnatrz plastikową ochronę. Ta ochrona zachodzi za koniec klapy a bagażniki od dołu łapą zaczepami za ten plastik. Uniwmożliwia to pawidłowe zamocowanie bagażnika. Zwracam się więc z zapytaniem do forumowiczów, czy montowali to Scenica 2 jakiś bagażnik na tylną klapę. Jeśli tak to jakiej firmy i jak sie sprawuje. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarek Opublikowano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 a nie prosciej na dachu , ja tak pomykam i jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plachon Opublikowano 13 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 W sumie można, ale postawienie rowera na dachu Scenica to juz nie to co Clio, co miałem. Boję się, żeby nie uszkodzić lakieru. A czytając posty na forum znalazłem, ze dachowe mocno podnoszą zużycie paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarek Opublikowano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 ja nie mam problemu z postawieniem na dach , a jesli chodzi o spalanie to rosnie ale nie znacznie bo z rowerami nie jedziesz szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek2 Opublikowano 29 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 Tez mam scenica 2 i wieszam rowery z tylu na zwyklym uniwersalnym bagazniku ktory kupilem pare lat temu w sklepie real i ktory wczesniej mialem na audi 80 kombi.podstawa to mocno ponaciagac paski.A co do tych mocowan na dole klapy to nie ma zadnego problemu bo te uchwyty sa dosyc szerokie i chwytaja i plastykowa oslone i blache pod nia.Przejechalem juz tak z rowerami pare tys i na razie wszystko gra.Ale zobacz w sklepach Decathlon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi