MiszaElk Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Przyszła pora na pożegnanie się z dotychczasową Megi (może ktoś chce kupić?? ) W Olsztynie (względnie blisko) wykukałem coś takiego: http://otomoto.pl/renault-megane-grandtour...-C11445403.html Oferta wydaje się dobra, aż za dobra. Rozmawiałem z facetem, VIN chciał podać, rozrząd niby zrobiony. Jest jeszcze coś takiego: http://otomoto.pl/renault-megane-1-5-dci-o...-C11364397.html Ale czuję, że to jakiś wałek, co Wy na to? Podjechać mogę bez problemu, jakieś 5km od Ełku. I jeszcze jedna rzecz mnie mocno zastanawia. Szukać 1,6 16V czy 1,5DCi 100KM? Dużo nie jeżdżę (jakieś 13-15kkm rocznie 80/20 trasa/miasto). Czytam o padającym KFZR w benzynie. Z drugiej mańki w dieslu mogą posypać się wtryski, turbina itd. Czy warto szukać diesla? Kusi niskie spalanie, boję się ew. padu czegoś większego. Czytam o benzynowym 1,6 i też zaczynam dygać. Jest niby 1,4 ale mam dość odmawiania zdrowasiek przy wyprzedzaniu ;-) Podpowiecie co nieco? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ojinau Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 eh;) wczoraj w ełku sprzedana została M2 kombi 1.9dci privilege w idealnym stanie... szkoda ze wczesniej nie napisałeś bo osoba która ją kupiła to gnój nią będzie woziła :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiszaElk Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Sprawa pierwszej Megi się zdezaktualizowała się - prawdopodobnie sprzedany, drugi ma silnik 85KM - to za mało na taką budę. Pozostaje nadal pytanie - czy bać się 1.5DCi? [ Dodano: 2010-04-14, 16:51 ] Pozostaje nadal pytanie - czy bać się 1.5DCi? -> pytanie już nie ważne, kupiłem GT 1,6 ;-) Później napiszę coś więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi