bakutomek Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 witam od niedawna stalem sie posiadaczem megane rs f1 team i mam pytanie czy ten silnik jest podatny na tuning elektroniczny (ewentualnie jakie moce sie osiaga po takiej modyfikacji) i czy da sie zalozy do niego zawor upustowy turbo tzw blow off? Nie piszemy tematów z caps lockiem - Krzychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Da się go ztuningowac moc około 270km, blowoff'a tez da się wsadzic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 do tazdego samochodu z turbo mozna zamontowac blow offa, tylko kup jakis porzadny a nie tandete z allero za 300zl bo szlag go trafi po pierwszym wcisnieniu gazu do konca podzwon po firmach ktore robia chiptuning pewnie da sie wyciagnac pare koni ale po co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo77 Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 no nie jestem pewny czy d naszego dCi da sie blow off zainstalować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 do diesla niby sie nie da bo nie ma przepustnicy, ale są tez zestawy co zakładają do diesla, ale to jest drogie i dużo roboty z tym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 mozna bo znajomy ma w tds Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommiB Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 podzwon po firmach ktore robia chiptuning pewnie da sie wyciagnac pare koni ale po co ? heh. racja. mozna, ale po co...? ;-) 225 czy tam 230koni nie wystarczy? no chyba ze liczy sie lans podczas gatki z ziomkami... :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 pewnie ze 30 km dalo by sie wyciagnac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jazel Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 Jest angielskie forum dla uzytkownikow Megane Sport only. Pelno tam porad, pomyslow etc. Poczytaj, poszukaj.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quba. Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 do tazdego samochodu z turbo mozna zamontowac blow offa, Nie do kazdego np do Audi S2 czyli 2,2T 5 cylindrow nie wsadzisz blow off'a bo jest tam przeplywka i bedzie glupiec,tzn wsadzisz ale musisz zmienic komputer sterujacy np na SMT 6 Drugi przyklad to slynne 1.8 T VAG zalozysz blow off'a ale nie bedzie wolnych obrotow,albo koniki gdzies uciekna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bakutomek Opublikowano 20 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 jazel, a znasz adres tej strony o megane rs, slyszalem ze w meganach rs jest tzw. procedura startu, ze silnik podczas ruszania kreci sie tylko do 4500 obr/min tylko nie wiem jak sie wlancza..... :cry: a koni z biegiem czasu jak zwykle brakuje... wiec trzeba chiptuning sobie strzelic i glosny zawor zalozyc zeby dziewczyny na przystankach straszyc :) 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jazel Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 Tu jest jakis watek o R26. Adres forum: http://www.meganesport.net/ 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karambaz Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Wyciągniesz spokojnie ok 260HP. Ja mam wersję FulFlat /5 drzwi/ i po strojeniu na hamowni wypluła 268HP i 386Nm. To bardzo dobry wynik. W F1 powinno być podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 pokaz wykres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly1984 Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 znalazłem na allegro coś takiego http://moto.allegro.pl/item243214964_tunin...a_spoilery.html nie wiem czy post w dobrym temacie ale to już modzi zadecydują ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi