bialak666 Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 Wiem że o piastach i skrzyniach było pisane już morze postów ale... Powyżej 50km/h huczy z lewej strony, przy skręcaniu nie ma różnicy, przy kręceniu kołem słychać bardzo delikatne "tyr, tyr, tyr" Na podniesionym samochodzie i rozpędzeniu kół ciężko określić czy to łożysko piasty czy łożyska dyfra. I takie moje pytanie: jaka jest szansa że to łożyska dyfra, zna ktoś taki przypadek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 przypadek jest taki (często spotykany w Peugeotach) , że wyłamanie na podnośniku jest tak duże, że wypusty półosi już przeskakują, po opuszczeniu jest spokój. Poza tym bardzo delikatne tyr,tyr w skrzyni świadczy w niektórych modelach skrzyni o sprawności mechanizmu różnicowego. Zdiagnozuj dokładnie czy to ze skrzyni czy przegubu, czy może tyr,tyr po prostu robi łożysko koła. Looknij też na tarcze od wew.strony, jeżeli zrobił się nagar na bieżni po której trze klocek hamulcowy, także może robić tyr, tyr (obstukanie nagaru młotkiem -młotkowanie- załatwia sprawę). Wg.mnie zostawić i obserwować czy się pacjentowi pogorszy i w którym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bialak666 Opublikowano 19 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2010 Wymieniłem łożysko piasty bo tak czy siak trzeba było od tego zacząć aby po kolei eliminować podejrzanych ... no i trafiłem od razu ;) To jednak było łożysko piasty !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi