Wenel Opublikowano 22 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Od początku zakupu Fluence obserwuję wskaźnik temperatury cieczy chłodzącej silnika i zastanawia mnie czy to normalne, że podczas zwykłej jazdy wskazówka nie jest idealnie w pionie. Jest ona zawsze wychylona minimalnie w prawo niezależnie od tego czy jadę w trasie czy po mieście. Przy trochę dynamiczniejszej jeździe wskaźnik dochodzi do pierwszej kreski po prawej od pionu (strzałka na obrazku). Czy w waszych Fluence 1.6 16V też tak jest, czy mam powód do wizyty w serwisie Samochód przekroczył dopiero 2 000 km. Klimatyzacja podczas jazdy praktycznie cały czas włączona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1807 Opublikowano 22 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Ja mam tak samo i myślę, że jest to normalne. Podczas stania w korkach wskazówka dochodzi niemalże do kreski, którą wskazałeś. Jak zauważyłem wsazówka podczas jazdy w trasie jest wychylona od pionu minimalnie w prawo.. Mam nadzieję, że to normalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwertz Opublikowano 22 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 :facepalm: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1807 Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 Regulamin Dla Ciebie może to jest śmieszne i żenujące pytanie, ale nie dla kogos, kto ma po raz pierwszy Renault i to nowy, jak ja. Z uszczypliwościami się wstrzymuj, a doradzaj. Proszę się z nim zapoznać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aveo Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 Mam tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wenel Opublikowano 23 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 Dzięki za wyjaśnienia. Wcześniej miałem do czynienia z niemiecką techniką i tam wskazówka temp. cieczy stała idealnie w pionie niezależnie od obciążenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi