art Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Cześć wam, mam takie pytanie: miałem kolizję drogową, byłem poszkodowanym. Minęło już 30 dni a o pieniądzach nie słychać. W związku z tym że czas jaki mieli na wypłatę odszkodowania to 30 dni już minął, jak wspomniałem, wydaje mi się że należą mi się odsetki. Wiem pewnie będzie to 7 albo 10 zł. Ale nie mam zamiaru im tego podarować, za to że mnie okłamują twierdząc że wysłali dokumenty do podpisania ( jedna Pani tak mówi) , druga zaś że nie bo im czegoś jeszcze brakuje. Teraz pytanie: Jak dochodzić ewentualnego odszkodowania ? pozdrawiam art Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbarann Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 pisz pismo do nich wysyłaj poleconym priorytet.. telefonicznie to można sobie pizze zamówić a nie załatwiać sprawy... nauczcie się ludzie że pewne rzeczy trzeba załatwiać albo osobiście albo pisemnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art Opublikowano 30 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 no ok, dobra ale jak dochodzic odsetek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wendzony Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Najpierw dowiedz się czy te 30 - ści dni jest liczone od momentu zgłoszenia szkody czy od czasu przyjazdu i oceny szkód przez likwidatora.A jeśli chcesz wiedzieć dokładnie co i jak to skontaktuj się ze swoim pośrednikiem ubezpieczeniowym.Jeśli zależy mu na kliencie to wszystko ładnie powinien ci wytłumaczyć a nawet się zorientować ( w razie niewiedzy ). Pozdro i powodzenia w walce o swoje !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2010 30 dni jest liczone od momentu zgłoszenia szkody ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiszaElk Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zakład ubezpieczeń TEORETYCZNIE ma 30 dni na likwidację. W praktyce do 90 :roll: Reguluje to ustawa o ubezpieczeniach obowiązkowych z 22 maja 2003 roku, artykuł 14 - tam wszystko znajdziesz na temat terminów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi