inozbik Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Witam, proszę o opinie na temat tego silnika, awaryjność, spalanie w mieście i inne ciekawe Niestety nie wiele mogę znaleźć na ten temat... Dzisiaj oglądałem ładny egzemplarz z 2002 roku, niestety nie miałem możliwości się nim przejechać ale zauważyłem że ma krótkie przełożenia, dość ciężko chodzące, czy to normalne? Jutro najprawdopodniej zrobię jazdę próbną i pojadę z mechanikiem ale ciekawy jestem opinii innych użytkowników :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Awaryjność - w normie Spalanie - 10,5L/100 LPG po Warszawie. Ciekawego w nim nic nie ma. Ot zwykły 2.0 16V ze zmiennymi fazami. Biegi - U mnie ociężale wchodzi wsteczny i szóstka, jednak nie na tyle aby brać się za regulację linek. Pierwszy bieg po przesiadce ze skrzyni 5b wydaje się króciutki. Do sprawdzenia: wycieki z pokrywy zaworów i na wszelki wypadek z miski olejowej, równomierność pracy silnika po odpaleniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inozbik Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Z tego co mi wiadomo spalanie gazu jest wyższe niż benzyny? Warto lać pb98? Co ile tys.km. trzeba wymieniać rozrząd? Jak ogólnie z usterkowością tych aut, elektryka itd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregorrrrr Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Z tego co mi wiadomo spalanie gazu jest wyższe niż benzyny?Spalanie gazu zawsze powinno być większe niż Pb czy to silnik 1,4 - 1,6 czy 2,0 około 15-20% - instalacje IV generacji (+/-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi