grabek246 Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 moze ktos bedzie mi w stanie pomoc. oddalem telefon na gwarancji 19.07 tj poniedzialek. dzis gdy dzownilem do komisu gdzie byl telefon oddany stwierdzili ze jeszcze go nie maja bo cos tam sie spozniaja. przy oddawaniu telefonu wyraznie zostalo zaznaczone ze mam czekac dwa tygodnie. czy to nie jest przypadkiem odejciem od umowy i czy nie moge sie starac np o zwrot poieniedzy za telefon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martin14332 Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Witam Telefon jest na gwarancji a ty go dałeś do komisu gdzie byl telefon oddany ?Poczytaj :Rozporządzenie Rady Ministrów w sprawie szczegółowych warunków zawierania i wykonywania umów sprzedaży rzeczy ruchomych z udziałem konsumentów ,rozdział 4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek246 Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 martin14332, tak bo telefon byl w tym komisie kupiony i to oni go serwisuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Ech ty nie pierwszy i nie ostatni z takimi problemami. Wg prawa naprawa ma trwać 14 dni roboczych ale często się to przedłuża ja czekałem za swoim LG Shine prawie miesiąc bo nie potrafili zdefiniować usterki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trybik Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 nic nie ma w przepisach, że ma to trwać 14 dni... tak naprawdę to: - jeżeli klient oddaje telefon do firmy która jest pośrednikiem pomiędzy klientem a serwisem właściwym to czas może wydłużyć się aż do 28 dni roboczych. Dlaczego ? Już piszę... Według prawa (opisane szeroko na forum prawniczym) firma pośrednicząca ma 7 dni roboczych na wysłanie sprzętu do serwisu i tyle samo na drogę powrotną czyli - 14 dni. Kolejne 14 dni roboczych ma serwis właściwy... należy też doliczyć opcję w której wymagane jest ściągnięcie części zza granicy - wtedy obowiązuje (u wielu) zapis: "zostanie naprawiony w najkrótszym możliwym czasie". To tyle z doświadczenia handlowca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek246 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 "zostanie naprawiony w najkrótszym możliwym czasie". czyli dla nich ten najkrotszy czas to moze byc cale wieki dla mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Ta 28 dni roboczych czyli jakieś 1.5 miecha... Ech pamiętam jak zepsuły mi się słuchawki za prawie 500 zł Sennheisera zakupione w salonie Komputronika oddałem je na serwis do Poznania ~2 dni telefon czy zgadza się pan na naprawę (naprawa serwisowa Komputronik) czy odesłać do producenta (miałem już wcześniej odczynienia z tą firmą więc wybrałem opcje producent) więc poszło i czekam po 14 dniach poszedłem do salonu i odwiedziłem się o decyzji wymianę na nowe i że już jadą do polski (no to zajebiaszczo) 3 dni później maiłem telefon słuchawki do odbioru. Jakby ktoś nie wiedział senncheiser ma główną siedzibę w Niemczech. Jestem bardzo zawodolony bo wszystko rozstrzygło się w 17 dni roboczych... więc czegoś nie rozumiem 28 dni mam czekać na naprawę na terenie kraju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek246 Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Merkaba, to nie bylo pocieszajace;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi