Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

prośba o pomoc

grabek246

Rekomendowane odpowiedzi

[[Template forums/front/topics/postContainer is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]]

Witam

Telefon jest na gwarancji a ty go dałeś do

komisu gdzie byl telefon oddany
?

Poczytaj :Rozporządzenie Rady Ministrów w sprawie szczegółowych warunków zawierania i wykonywania umów sprzedaży rzeczy ruchomych z udziałem konsumentów ,rozdział 4.

nic nie ma w przepisach, że ma to trwać 14 dni... tak naprawdę to:

- jeżeli klient oddaje telefon do firmy która jest pośrednikiem pomiędzy klientem a serwisem właściwym to czas może wydłużyć się aż do 28 dni roboczych. Dlaczego ? Już piszę...

Według prawa (opisane szeroko na forum prawniczym) firma pośrednicząca ma 7 dni roboczych na wysłanie sprzętu do serwisu i tyle samo na drogę powrotną czyli - 14 dni. Kolejne 14 dni roboczych ma serwis właściwy... należy też doliczyć opcję w której wymagane jest ściągnięcie części zza granicy - wtedy obowiązuje (u wielu) zapis:

"zostanie naprawiony w najkrótszym możliwym czasie".

To tyle z doświadczenia handlowca... <piwko>

Ta 28 dni roboczych czyli jakieś 1.5 miecha...

Ech pamiętam jak zepsuły mi się słuchawki za prawie 500 zł <piwko> Sennheisera zakupione w salonie Komputronika oddałem je na serwis do Poznania ~2 dni telefon czy zgadza się pan na naprawę (naprawa serwisowa Komputronik) czy odesłać do producenta (miałem już wcześniej odczynienia z tą firmą więc wybrałem opcje producent) więc poszło i czekam po 14 dniach poszedłem do salonu i odwiedziłem się o decyzji wymianę na nowe i że już jadą do polski (no to zajebiaszczo) 3 dni później maiłem telefon słuchawki do odbioru.

Jakby ktoś nie wiedział senncheiser ma główną siedzibę w Niemczech. Jestem bardzo zawodolony bo wszystko rozstrzygło się w 17 dni roboczych... więc czegoś nie rozumiem 28 dni mam czekać na naprawę na terenie kraju? :oops: