inozbik Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Proszę o zdjęcia silnika F4R 2.0 16v najlepiej w Megane II ze stożkowym filtrem ale może być także bez. Kupiłem właśnie taki bolid, mam cały dolot ale poprzedni właściciel go skrócił gdyż filtr obijał się akumulator, chce go puścić mimo wszystko bliżej zderzaka i szukam najlepszego rozwiązania Będę wdzięczny za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 http://megane.com.pl/download.htm?id=2331 Po weekendzie będę mógł ewentualnie zrobić fotki tego co bardziej Cię interesuje w tym silniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inozbik Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 najchętniej cały filtr pod pokrywą a co za "odnoga" od głównej rury, gdzie to idzie? [ Dodano: 2010-08-11, 21:19 ] Pilnie potrzebuje znać umiejscowienie czujnika wału.. bardzo proszę o wskazówki albo zdjęcia gdzie to jest w tym silniku... Autko pięknie grało wczoraj cały wieczór, rano a po pracy kręci ale nie odpala, ciągle miga się kontrolka immo ale chce jeszcze sprawdzić ten czujnik, będę wdzięczny za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeagalPL Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 witam, czujnik położenia wału znajduje sie patrząc spod auta - w dolnej części silnika od strony przedniego zderzaka, jest on chyba najniżej położonym czujnikiem ( i najmniej fortunnie ;-) ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 najchętniej cały filtr pod pokrywą a co za "odnoga" od głównej rury, gdzie to idzie?Oj, to musiałbym wypatroszyć spod maski co nieco. Odnoga widoczna na fotce to tłumik. Nie jest to z niczym połączone. Ot kawałek zaślepionej na końcu rury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inozbik Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Nadal nie wiem gdzie jest ten czujnik ale wiem że aby odpalić samochód potrzebowałem prawie 500zł i właśnie z jego winy... :/ Szkoda gadać, jeszcze w między czasie coś się ze skrzynią stało, coś nie mam szczęścia do samochodów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi