karolina Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 wuitam , czy ktos wie co to znaczy VIDANGE A PREVIOR bo nie widze tłumaczenia [ Dodano: 2009-01-26, 20:20 ] z francuza [ Dodano: 2009-01-26, 20:33 ] Wysłany: 2007-09-05, 17:23 -------------------------------------------------------------------------------- EASY-jak jestes takim lingwista to powinienes wiedziec,ze nie ma jezyka holenderskiego tylko jest flamandzki.jest to jezyk ktory ma mase zapozyczen z niemieckiego i angielskiego-dlatego napisalem,ze czesciowo po niemiecku. [Cięcie] Przepraszam Proszę na przyszość bez takich uwag końcowych Możesz grzeczniej koledze napisać, że nie ma racji. Myślę, że koledzy, przeprosiny przyjęli. Posty nie związane z tematem zostały wycięte - Prezes _________________ waldek708 ja mze jestem mało jezyczna , ale francuzi pisza ze ksiazka jest po holendersku i po francuzku :P mam 2 ksiazki geniuszu :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 15 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2009 francuzi pisza ze ksiazka jest po holendersku i po francuzku mam 2 ksiazki geniuszu i czego to dowodzi???Holenderski język nazywa się potocznie flamandzkim To tak jakbyś napisała,że Austriacy mówią po Austriacku albo Meksykanie po Meksykańsku :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pops Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 witam, nie macie takowych tłumaczeń z niemieckiego? chodzi mi konkretnie o komunikat: "turverriegel uberprufen" lub coś bardzo podobnego - podobno coś z czujnikiem w drzwiach, ale pewności nie mam, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnD Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Jesteś pewien, że wyraz przepisałeś dobrze? Posprawdzałem 'turverriegel' w słowniku i jedynie dotarłem do słówka 'riegel', znaczące bar, i kojarzy mi się to najbardziej ze 'sprawdź ciśnienie w oponach'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 kojarzy mi się to najbardziej ze 'sprawdź ciśnienie w oponach'byłoby...raifendruck.Tutaj jest coś z drzwiami ale kolega musi dokładnie komunikat przepisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rysloj Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 W wolnym tłumaczeniu wg.słownika to sprawdzanie lub sprawdż blokadę (zaryglowanie ) drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pops Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Witam, Dokładnie taki komunikat się wyświetla: "turverriegel uberprufen" - oczywiście z kropkami nad u (umlau), Przygody po dotarciu nad polskie morze: - kluczyk (serwis) + komunikat o układzie wydechowym - po podpięciu do komputera wyświetliły się błędy: czujnik położenia wałka rozrządu (słyszałem, że to standard w Megankach) + czujnik w drzwiach (podobno odpowiadający za szyby) - wymiana czujnika położenia wałka rozrządu (wyszło 220zł + 30zł robota) - nadal wyświetla się kluczyk (serwis) + właśnie wspomniany komunikat "turverriegel uberprufen". Na razie postanowiłem się tym nie przejmować i spokojnie wróciłem znad morza na południe PL, ale z chęcią pozbyłbym się świecącej kontrolki "serwis". Czy ktoś z Was miał do czynienia z czymś podobnym lub wymieniał czujnik w drzwiach? ile coś takiego kosztuje? pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2009 "turverriegel uberprufen czyli kolega rysloj, dobrze przetłumaczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pops Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 dokłądnie tak, kolega rysloj dobrze przetłumaczył jak się okazało. Rozwiązałem problem, ale wstyd przyznać, w jaki sposób: turverriegel uberprufen - czyli sprawdź blokadę drzwi przypomniałem sobie, że jest przycisk blokujący wszystkie drzwi, nacisnąłem, odcisnąłem - komunikat zniknął, kluczyk serwisowy już nie świeci :) a propos - czy Wam też nagrzewają się podczas jazdy przyciski od blokady drzwi i podgrzewania siedzeń? wiem, że to pierdoła, ale dla mnie to dość dziwne. pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rysloj Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Przecież ten przycisk jest non stop podświetlony to musi być ciepły.Nie wiem natomiast jak jest z przyciskiem od siedzeń , bo go nie mam . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1108 Opublikowano 1 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 Szukam tłumaczenia komunikatów z włoskiego na polski To wrzuc w oryginale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr4g0n Opublikowano 1 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 zawsze można spróbować wrzucić komunikat na http://translate.google.pl :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr_ce Opublikowano 19 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 Witam Nie wiem po co tyle krzyku, ja wczoraj w ASO wgrałem polskie napisy do MII - koszt 60 zł. Jak na razie wyświetla wszystko po polsku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 19 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 Nie wiem po co tyle krzykua po to,że w megi z przed liftu tego się nie zrobi :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adekx Opublikowano 24 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 Witam wszystkich , mam pytanie nie ma może ktoś tłumaczenia komunikatów komputera z języka niemieckiego jak macie to dodajcie na forum . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi