martin78 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Czytałem nie tylko na forum że elektronika pada na maxa że silniki 1.5 dci padają (raczej chodzi o te z przed lifta) .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pecado Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 1.5 sprzed lifta faktycznie miały różne opinie. Między innymi dlatego R. je gruntownie przebudowało. Co do elektroniki to niestety zależy od egzemplarza, ale unikałbym generalizowania. U mnie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martin78 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Czyli silnik po lifcie jest ok ? zakładając że kupie z przebiegiem mniejszym niż 70 000 km , a co w tej elektronice może paść najgorszego tzn awarie szyb czy czujnik deszcze to pierdoły ale nie chciałbym wzywac lawety.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pecado Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Wiązka przewodów do klapy bagażnika. Trzecie światło stop jest nieszczelne, więc ostrożnie z myjką ciśnieniową. Hands free (jeśli jest, rzecz jasna) też nie przepada za myjkami Oświetlenie tylnej tablicy rejestracyjnej wchłania wilgoć i styki śniedzieją (nie "gniją" jak lubią to nazywać mechanicy tylko śniedzieją - naprawa polega na starciu nożem lub papierem ściernym warstwy utlenionej miedzi, ew. pocynowaniu i voile! ) Tzn to u mnie padło ostatnio :) A na serio to przejrzyj forum, sam wyodrębnisz najczęściej opisywane usterki, bez mitów i legend (tak "u mnie działa" jak i "to się notorycznie psuje") Wg mnie ryzyko jest dokładnie takie samo jak w każdym samochodzie z nieco większą ilością, odrobinę bardziej zaawansowanej elektroniki niż w Golfie II 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martin78 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 jeszcze tylko jedno pytanie odnosząc sie do modelu przedstawionego przeze mnie jak sprawdzic czy układ kierowniczy jest po lifcie ? [ Dodano: 2010-08-24, 15:06 ] Nikt nie wie czym się różni poprawiony układ kierowniczy oprócze lepszego prowadzenia w Megane ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi