martex65 Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Witam Mam taki problem przy zdjęciu nogi z gazu na 3 biegu słychać dziwne buczenie w samochodzie nie zależnie od prędkości dodam że jest to skrzynia Automatyczna. Skrzynia przy zbijaniu biegów nieco szarpie. Proszę o pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelli Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2010 A nie buczy Ci przy określonych obrotach ??? Zwróć na to uwagę. Ja tak mam przy 2500 obr. - niezależnie od biegu. A co do szarpania - to mnie tez czasami "szarpnie" - ale najlepiej jakby zobaczył to fachowiec od automatów. Wymieniałeś tak w ogóle olej w skrzyni ? Należy go wymieniać co 50 - 60 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martex65 Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Samochód kupiłem niedawno i nie wiem czy był kiedykolwiek wymieniany olej samochód ma 228000km. Jakiego oleju używasz do swojej skrzyni biegów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi