ziolo Opublikowano 7 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 Witam. Czy ktoś z Was ma może w swojej Megi silnik 2.0 16V? Chcę taki włożyć do swojej i potrzebuję zdjęcia tego silnika. Wystarczy otworzyć maskę i pstryknąć. Chodzi mi głównie o zobaczenie jak jest przymocowany silnik do karoserii (w których miejscach znajdują się poduszki)? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 7 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 na ftp pikura jest książka serwisowa i tam są wszystkie rysunki i schematy Cię interesujące... trochę chęci i się obejdzie bez osób "trzecich" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radekb351 Opublikowano 7 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 a nie za duży koszt takiej przeróbki nie lepiej sprzedac stare auto a kupic nowe ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrTea Opublikowano 7 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 Tez mi sie tak wydaje, za duzo roboty i zachodu. Lepiej sprzedac auto i kupic z mocniejszym silnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 9 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 Nie taka prosta sprawa znaleźć Megankę HB z silnikiem 2.0 16V. A nawet jeśli to nie będę wiedział w co się pakuję. Teraz wiem co mam. A silnik miał bym z rozbitej z zachodu za przysłowiowe "grosze". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 silnik a reszta gratow ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 ziolo, jak dobrze kojarzę to hb nie wychodziły w tym silniku, tylko coupe, więc pomysł z kupnem auta z tym motorem upada, pamiętaj że ta wersja miała większe tarcze belkę z tyłu na 4 drążkach itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radekb351 Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 najlepiej swój stary silnik odremontuj czyli szlif, nowe tłoki, pierscienie , panewki , tulejki,sworznie, sprawdzic szczelnosc zaworów, lekko splanowac głowice dla wyrównania i jestes na 100% pewny co masz. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 ziolo, jak dobrze kojarzę to hb nie wychodziły w tym silniku,tylko coupe nieprawda moi rodzice kupujac pierwsza meganke zastanawiali sie miedzy 1.6 8V a wlasnie 2.0 (nie pamietam ile zaworow). kupowalismy wtedy MIphI Classic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 megane IphI: htb były 2.0 8v i 2.0 16v, natomiast classiki tylko 2.0 8v Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radekb351 Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 ale te htb 2.0 16v są rzatko spotykane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 rzadko, ale można takiego znaleźć, nawet niedawno jeden przez allegro się przewinął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrTea Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 były produkowane od kwietnia 1997 do stycznia 1999 w ph1 V-max - 210 km/h Przyspieszenie 0-100 km/h - 8,7 s :) Czyms takim mozna juz fajnie jeżdzić, a wygląda niepozornie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 do stycznia 1999 w ph1 bo w marcu 99 weszło ph2 :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radekb351 Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 rzadko, ale można takiego znaleźć, nawet niedawno jeden przez allegro się przewinął Ja wczoraj patrzyłem i żadnego nie było :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi