coolesh Opublikowano 13 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 Landirenzro IGS II - jeśli dobrze pamiętam (wtrysk, ale chyba nie sekwencja). Jak ją montowałem (2002 rok) to mówili "mercedes" wśród LPG. Kosztowała też jak mercedes - wybuliłem 5k, za "zwykłą" krzyczeli 2k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 13 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 Może i "mercedes" ale to IIIgen. Trudny temat. Auto pewnie miało gaźnik lub raczej wtrysk mechaniczny. Prawda jest tak, że jak ma się pecha to czy to będzie silnik benzynowy, czy LPG czy diesel, to jak ma się coś zepsuć to się zepsuje. Nie ma na to mądrych. Wystarczy poczytać tytuły postów na forum. Awarie trapią silniki każdego rodzaju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolesh Opublikowano 14 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Auto pewnie miało gaźnik lub raczej wtrysk mechaniczny. Opel Astra II 1.6 16v 100KM Ecotec rok prod 2001, brałem go w salonie. Jak łatwo się domyślić nie było gaźnika ani jednopunktowego wtrysku, dodatkowo większość warsztatów mówiła że nie chce robić "bo są 2 sondy lambda"... 8-) Nawiasem mówiąc założyłem instalację rekomendowaną przez serwis Opla Abexim... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 15 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 Jak łatwo się domyślić nie było gaźnika ani jednopunktowego wtryskuTo po jaka cholerę pchali tam IGSa? Brak jakichkolwiek przesłanek w dobie instalacji IVgen. Pogratulować kompetencji serwisu Opla i gazownika.Trochę OT nam się zrobił, więc zakończmy temat LPG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 16 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 a ja polecam 1,9 dci, jeżeli dobasz o turbine i tankujesz dobrej jakości paliwo (nie na Auchan, Tesco, itd...) tp będzie sie dobrze spisywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi