Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Planuje zakup Megane II

kwiat

Rekomendowane odpowiedzi

No i byłem wczoraj w tym Mirkowie. Trasa długa, ciężka (cały dzień padało). To co zobaczyłem na miejscu mnie przerosło. Dosłownie! Z zewnątrz samochód jest poobijany ale na to jeszcze można by przymknąć oko, bo dotyczy to głównie plastików, ale tylny błotnik od pasażera ma głęboką rysę a prawy mocne wgniecenie. Dało by się to wyciągnąć, ale bez malowania ani rusz. Pan z salonu twierdzi, że Meganki tak mają z tymi wgnieceniami w tym miejscu (!!). To co, od wiatru się robią?? Silnik pracował dość równo, chociaż nie chciałem go sprawdzić na trasie... bo to co zobaczyłem we wnętrzu mnie powaliło na kolana:

- auto WOGÓLE nie posprzątane, nawet gumy pod nogami brudne,

- wszędzie pełno psiej sierści i specyficznego zapachu DUŻEGO pieska. Sam mam psiaka, ale bez przesady

- kierownica, gałka zmiany biegów, boczki tapicerki brudne, zniszczone, bardzo wyeksploatowane, podsufitka poprzypalana papierowami tak jak i siedzenia,

- bagażnik brudny itp itd,

- skrzynia biegów pracowała tragicznie, 5 bieg praktycznie nie do włączenia. U kumpla w Vectrze A z 1991 roku pracuje o niebo lepiej.

- z tyłu boczki poobdzierane, plastiki podrapane.

Ogólnie auto bardzo zaniedbane moim zdaniem, śmierdzące i brudne. Dziwię się jak salon Renault może wogóle taki samochód wystawić do sprzedaży!! Mi by było wstyd. Cena: 21900. Dealer twierdzi, że ma 107 000 km przebiegu. Ja bym mu dołożył drugie tyle, chyba że jeździła nim kobieta, która totalnie nie dba o nic. Rozwaliło mnie też stwierdzenie pana Marcina: "wie pan, to jest używany samochód, pani nim do pracy jeździła i po mieście". Ja skwitowałem krótko: "wie pan co, moje Punto ma 13 lat i 200000 km, codziennie dojeżdżam do pracy 70 km i w porównaniu do tej Meganki to mój jest jak nowy". Następnie rozczarowany udałem się w drogę powrotną do domu. Po drodze obejrzałem jeszcze kilka aut, ale żadne nie było godne głębszej uwagi. Nie polecam tej Meganki z Mirkowa NIKOMU!!

Nie chciało mi się nawet na ten temat z nimi rozmawiać. Także jakby ktoś się wybierał to odradzajcie, można wrzucić ten temat do działu nie polecam czy coś takiego. Niech stoi tak długo aż się myszy zalęgną.

[ Dodano: 2010-10-02, 18:35 ]

Taki coś wypatrzyłem: http://otomoto.pl/renault-megane-C15366223.html Zna ktoś ten samochód? Mógłbym się przejechać i obejrzeć, ale jak znowu szrot to nie wiem czy jest sens. Wygląda o niebo lepiej niż tamten...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!