SebaX Opublikowano 8 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 Witam Kupiłem Fluenca na felgach 17, opony rozmiar 205/55 r 17. Wszystko fajnie, fajnie jeździ, super wygląda, ale...... trzeba kupić zimówki :) Ceny opon w rozmiarze jw. są dosyć wysokie, producenci to jedynie bridgestone, michelin, continental i pirelli, stąd pewnie te ceny :) czy ktoś by mógł mi powiedzieć jaki inny rozmiar opon mogę spokojnie i bezpiecznie założyć na zimę na te felgi ?? Z góry dziękuję za pomoc :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 8 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 Przerabiam ten sam temat w MIII - podejrzewam że tu jest identycznie jak u ciebie a więc możesz załozyc sobie 205/55/R16 lub ewentualnie 205/60/R16. 195/55/R15 jak dla mnie odpada w przedbiegach. Ja celuje w jakies felgi 16' alu (stalowek sie nie bardzo opłaca brac) oraz opony Goodyear UG 7/Pirelli Sotzero/Conti T830 - 3k w plecy :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SebaX Opublikowano 26 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Dziekuję bardzo za pomoc, ale mam jeszcze jedno pytanie, czy opony 16 wogóle mogę założyć na felgi 17 ? czy muszę zmieniać razem z felgami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 26 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 troche niedoczytałem poprzednio i wprowadziałem chaos swoją poprzednią odpowiedzią :-( felga 16" = opona 16" felga 17" = opona 17" kupujesz same opony 17" i przekładasz lub dokupujesz sobie felgi 16" razem z oponami i robisz wymianę całych kół. Ja wyrwałem na alledrogo.pl oryginalne, nowe 16" felgi (wzór sport) i dokupuje do nich opony a 17" z letnimi oponami bedą leżały i grzecznie i czekały na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 26 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 rozmiar 205/55 r 17. już mniejszych na ta felgę nie założysz.Jeżeli chcesz zostać na zimę na tych felgach to musisz znależć ten sam rozmiar.Chyba,że kupisz fele 16tki wtedy czytaj posta kolegi athlon64x4, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SebaX Opublikowano 24 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 Dziękuję wszystkim za pomoc, skończyło się jednak na Bridgestonach LM25 205/55 r 17 :), wymiana felg na 16 razem z oponami wychodziła podobnie, a z fajnymi oponami drożej. Jeszcze raz dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi