green_chanter Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 Witam Posiadam dwa programiki, Renault Dialogys 2006 (chyba 2006... w każdym bądź razie jedna z nowszych wersji po polsku) i Peugeot EPC (wersja z 2002r.). Potrzebne mi są one do identyfikacji części, w kilku różnych sposobach: - wychodząc od numeru karoserii samochodu - wychodząc od numeru katalogowego części - wychodząc od danych technicznych pojazdu (data prod., silnik, wersja itp...) Chciałbym podając takie dane uzyskać komplet informacji o samochodzie (np. jakie tam szły silniki, typ skrzyni biegów, numery fabryczne, zamienniki). Jak można uzyskać takie dane w Dialogysie a jak w Peugeot EPC? W Dialogys Renault, istnieje co prawda wyszukiwanie "Lokalizowanie numeru..." ale tam dowiedzieć się mogę tylko do jakiego samochodu pasuje dana część. Szukając po numerze części w PR mogę się dowiedzieć ponadto cenę konkretnej części o danym numerze katalogowym, ale znów tutaj nie wiem do czego ona pasuje, jedynie mam cenę - żadnych dokładnych informacji o pojazdach (np. skrzynie biegów do których pasują półosie itp...). Poza tym BARDZO DUŻO numerów fabrycznych które spisuję z konkretnych części nie ma w bazie danych Dialogysa - co może być tego przyczyną ? Jeśli chodzi o Peugeot EPC, to już kompletnie nie wiem jak tam wyszukiwać części. Sprawdzałem na emblematach i wpisując numer fabryczny np. emblematu do 306 ( >9628645577< ) nic nie wyskakuje tak jakby nie było takiej części. Czy macie jakieś doświadczenia z tymi programami, albo chociaż instrukcje obsługi (może być po angielsku nawet) ? Pozdrawiam serdecznie Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 co do dialogysa, gadalem raz z kolesiem w ASo na sklepie i sam sie zwierzyl, ze co nowa wersja to z nadzieja caly personel szuka opcji "wpisz numer, a wyskoczy rysunek, gdzie jaki i do czego" niestety jak na razie dialogys zapewnie tylko mozliwosc: "podajesz dane tech auta, to ja Ci podam numery czesci... i to nie wszystkie "... porazka, ale tak czy siak sie przydaje. czasem tez jest problem tej natury, ze w dialogysie nie ma numeru czesci, bo ta jest w komplecie z czyms innym i jest podany tylko numer kompletu... PO-RAZ-KA! ludzie w ASo tez na to narzekaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BYK_83 Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Witam wszystkich jako że jest to mój pierwszy post. Mam pytanko odnośnie tego programu do Reni cze macie go w wersji polskiej albo angielskiej? Bo ja ostatnio ściągnąłem właśnie wersję DIALOGYS 2006 ponoć po polsku i nie działają mi zakładki MR i NT ,prosi sie o płytkę nr 2 jak ją włożę jest tak samo. i w katalogach jest tylko wersja hiszpańska. :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocuper Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 DrNO, mylisz się. Dialogys pokazuje wszystkie części, nawet skojarzone (jest do tego zakładka w cenie części). Tylko właśnie ... trza się znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek1977 Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 Witam! Potwierdzam ten problem o którym pisze BYK_83. Po wpisaniu podstawowych danych dot. pojazdu: model, typ pojazdu, typ silnika chcąc kliknąć na przycisk MR czyli Podręcznik napraw, program "wyrzuca" okno "Proszę wprowadzić płytę CD "Dialogys 2" do dostępnego napędu" Więc wrzucam mu płytę nr 2 i NIC. To samo dzieje sie z przyciskiem NT czyli noty techniczne Instalowałem oba przypadki, czyli 1. Wersja gdzie wszystkie pliki są instalowane na dysku i 2. Gdzie tylko część plików jest instalowana na dysku, reszta pozostaje na płytach CD. Efekt, TEN SAM. :evil: Czy ktoś ma sposób aby ten problem rozwiązać. Może potrzebne są jakieś zmiany we wpisach gdzie zainstalowany jest program itp. Dzięki za odpowiedzi.... :)[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocuper Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 W katalogu C:Program FilesDialogysdatamrnt zmieniamy nazwę katalogu es, ru, en na pl. Będzie git, oczywiście dotyczy to instalacji dla języka polskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klufa Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Pozdrawiam Sławek a może ktoś wie co zrobić zeby mieć wersje po polsku?bo mam teraz ale po angielsku:(moze ktos ma jakas nakładke lub crack? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocuper Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Pociągnąć z sieci wersje 3.3.1 PL ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MEDYK1974 Opublikowano 3 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 cięcie witam kolego a masz jakis namiar na sprawdzona wersje? Pozdrawiam <M> Wróć do Regulaminu, który pominąłeś przy rejestracji na forum. Przeczytaj o cytowaniu i wymogach przy pisaniu postów. - gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi