krislang Opublikowano 18 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2006 W czasie jazdy przy prędkości 80 i więcej (różnie) zapala się sygnalizacja podgrzewania świec. Po odpuszczeniu gazu gaśnie. Po przekroczeniu 115 km/h już nic nie pomaga (świeci się i już), dopiero wyłączenie silnika i ponowne odpalenie powoduje zgaśnięcie lampki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiesiek Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 mam ten sam problem, i scenica 1,9 dci z tego samego roku, mechanicy (? ) nie mogą znaleźć przyczyny, czy można wiedzieć jaka była przyczyna tego "zjawiska" bo pewnie problem został już usunięty. U mnie dodatkowo w momencie zaświecania sie kontrolki następuje niewielki spadek mocy . Z góry dziękuję za opowiedź do jest dla mnie ważne z uwagi na dużą - delikatnie mówiąc nierzetelność "fachowców" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krislang Opublikowano 31 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 na chwilę obecną z powodu natłoku zajęć i świąt temat leży a/a, ale w pierwszej dekadzie stycznia jestem umówiony z elektromechanikiem, mam nadzieję, że coś poradzi. Dam znać co wymyslił. DOSIEGO ROKU 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiesiek Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 machanik przeczyścił zawór egr , podobno był bardzo zanieczyszczony , pomogło na jeden dzień i problem jest dalej, podczas świecenia sie sygnalizacji swiec, silnik traci moc i jest "mułowaty". Będę wdzięczny za odpowiedż jak sprawa się wyjaśni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dolar Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Jak mi zapalała sie ta kontrolka to chodziło o wężyk podciśnienia od turbiny. Wtedy właśnie auto staje się mułowate. Zapytaj mechanika o ten właśnie wężyk - komputer u mnie wskazał - "błąd zasilania powietrzem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi