pawelli Opublikowano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Witanko, Instalacja 1 generacji LandiRenzo Silnik 2.0 8V Renault scenic 1999 r. automat Wiek instalki 1,5 roku Otóż mam taki kłopot. Przy dohamowywaniu spadają obroty poniżej 500 zaczyna szarpać silnikiem a czasami nawet zgaśnie. Przy "przegazówce" na postoju - dzieje się to samo .... :evil: Na benzynce nie ma problemu ... Czyżby silniczek krokowy padł ? AAA filtry są jakiś 2 tys. po wymianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudu Opublikowano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 A filtry sam wymieniałeś czy w zakładzie? Była regulacja przeprowadzona? Pewnie krokowiec od gazu. Ja miałem podobnie tylko że także na benzynie. Wymieniłem krokowca od benzyny i dużo nie pomogło. Zamówiłem super świece bo moje nie fajnie wyglądają ale dziś podjechałem na regulację zaworów i jak ręką odjął. Ponoć podwieszone były wszystkie zawory wydechowe. No a świeczki jeszcze nie doszły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelli Opublikowano 29 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Filtry wymieniane w serwisie lpg - gaz na gwarancji. Regulacja była przeprowadzana. Na benzynie jest wszystko w porządku. Umówiłem się wstępnie na piątek - ale chciałem jechać do niego bogatszy w jakąś wiedzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudu Opublikowano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 To jak na gwarancji to niech zrobią. Nie przejmuj się tematem. Tylko skoro nie gaśnie Ci na benzynie to nie daj sobie wcisnąć że to nie ich wina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelli Opublikowano 30 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Jasne, że tak. Gostek się nie wypiera że to nie jest wina gazu - tyle że tak jak napisałem chciałem być choćby trochę wtajemniczony w problem i ewentualne przyczyny. Zresztą nie wyjadę od niego jak mi tego nie zrobi i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacol_696 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Gaziasz nie jestem,ale skoro dawniej było dobrze to tylko kwestia regulacji(czułości parownika) i będzie git ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelli Opublikowano 30 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Coś mi przez telefon ściemniał że może to być sonda lambda ..... ale na benzynie jeździ dobrze ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacol_696 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Coś musiał na poczekaniu wymyśleć [ Dodano: 2010-12-30, 15:50 ] A skoro na benz. jest dobrze to stanowczo wina po stronie gazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orfeusz77 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Ja kiedyś miałem podobnie w moim starym i poczciwym citroenie ax, a wszystko przez gaz jaki się wlewa, bo czasem po zatankowaniu miałem identyczne objawy jak u ciebie, ale miałem opanowaną instalkę, więc na pobocze i sam ustawiałem sobie mieszankę (na czuja kręciłem). Bardzo prawdopodobne, że masz albo zbyt bogatą lub ubogą mieszankę i tak robi i też wtedy troche zamula silnik i słabo wchodzi na obroty.. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelli Opublikowano 30 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Konsultowałem się ze znajomym mojego znajomego który zajmuje się LPG. Twierdzi, że prawie na pewno jest to problem silniczka krokowego który w LandiRenzo się pojawia po pewnym czasie. Twierdzi, że czyszczenie + regulacja powinno pomóc. Z tego powodu też mogą pojawiać się strzały - a takie też były ze 3 razy jakiś czas temu. Zobaczę co pomoże jutro i napiszę co było. UPDATE Byłem dziś. Po regulacji wszystko OK. Twierdzi, że przestawił "o parę kroczków" (jak sądzę sterowanie krokowca) - przy schodzeniu na wolne obroty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi