piotrg Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Mam pytanie, na jaką zniżkę może liczyć współwłaściciel auta gdy nabędzie drugie auto już tylko na siebie.Tak dokładniej to sytuacja wygląda tak.W maju 2007 r. zrobiłem siostre współwłaścicielem mojego poprzedniego auta i ona sobie nim jeżdzi.Teraz przyszedł czs na zmiane i nowe autko chcemy już kupić bezpośrednio na nią.Czy w tym przypadku za ten okres siostra nabywała zniżki ( oczywiście żadnej kolizji nie było ).Wszystko było załatwione formalnie, jest wpisana w dowód rejestracyjny i jest umowa darowizny do Urzędu Skarbowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiszaElk Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Nie pisz głupot jak nie wiesz. Przejść to mogą wszy. Zniżek ma tyle ile sobie wyjeździła. Jeśli od 2007 to trzeba liczyć z grubsza trzy lata jazdy, zakładam, że bezszkodowej. W większości firm przekłada się to na 30% zniżek (z wyjątkiem PZU, Uniqa i Ergo Hestii - może ktoś jeszcze ale nie znam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
campino Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Tak, zdobywała w tym okresie zniżki, ale twoje na stałe na nia nie przeszły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniacz Opublikowano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 W uniqa jest tak, z tego co pamiętam, że po 3 albo 5 latach (nie pamiętam dokładnie) całość zniżek przechodzi na współwłaściciela. To taka powiedzmy ciekawostka :) Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi