wojtek_r95 Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Witam, w moim autku mam climatronic a problem jest taki ze jakbym nie zmieniał kierunków nawiewu to zawsze mi wieje na nogi kierowcy, tzn. kierunki nawiwu zmieniaja sie, ale nie idzie wyłaczyc nawiewu na nogi kierowcy. Słyszałem ze jest to ciezki temat wynikajacy z bardzo trudnego dostepu do tych klapek, wiec co radzicie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Sprawdz sobie w pdfach. moze jakaś rura się odczepiła albo przedziurawiła. Może w ASO coś spitolili podczas wymiany filtra powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baad74 Opublikowano 8 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 Witam. Co jakiś czas mam ten sam problem. Przyczyną jest wypadanie popychaczy z uchwytów w klapkach zamykających/otwierających nawiew na nogi, przez co są one przez cały czas w pozycji otwartej. Wstawienie popychaczy w uchwyt klapki jest banalnie proste :( . Pewnym problemem może być dostanie się do tych klapek :-/ . W pierwszej kolejności trzeba zdemontować czarne plastikowe (dość elastyczne) doloty powietrza (te na nogi). Najgorsze jest to, że po jakimś czasie (przy najmniej w moim przypadku) całą operację trzeba powtórzyć, ponieważ pieroństwo słabo się trzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mil3k6 Opublikowano 11 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 http://megane.com.pl/viewtopic.php?t=5621 Miałem podobny problem i to ciebno które tam jest spadło z zatrzasku. Musisz sie tam dostac odkrecajac plastik pod nogami kierowcy ale pamiętaj, aby ustawić nawiew na szybę, bo przy zdejmowaniu tej rury możesz uszkodzić klapkę baad74 - Oklej go taśma izolacyjną i wsadz na 100% bedzie ok POZDRAWIAM I POWODZENIA [nie piszemy drukowanymi - bronius] [ Dodano: 2008-02-14, 08:35 ] ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi