Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Pyt. do właścicieli Megane II kupionych w salonie jako nowe.

kult0035

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

zamierzam kupić Megane II sedan wyprodukowane pod koniec 2008. Pierwszy właściciel, kupił w salonie itp. Oddał auto do komisu (od którego ja chcę kupić), a sam kupił sobie Megane III. Rozmawiałem z nim - zupełnie miły starszy pan. Bezwypadkowe - podobno.

Pytanie:

jak odsłonię wykładzinę bagażnika to widać koło zapasowe i taki duży plastikowy element wielkości prawie bagażnika, w którym leży to koło. Na tym elemencie są napisane odręcznie białym flamastrem / markerem jakieś numery. Wygląda jak numer części itp. Podobno tak wyjechało z fabryki. Pytanie - czy ktoś tak może miał w swoim NOWYM Z SALONU samochodzie? Bo dla mnie to jest podejrzane....Podobny ręcznie pisany numer jest na belce wzmocnienia czołowego..... :mrgreen:

Co o tym myślicie?

Tu musisz poczekać na opinie właścicieli takich aut, ja chcę tylko dodać, że byłem kiedyś na szrocie w Tarczynie, w innym celu. Ale przy mnie rozbierali angielskie Megane II i Lagunę II, :shock: podłogi z tyłu i w bagażniku miały z kompozytów tworzywa sztucznego.

nie kupiłem nowego w salonie ale ten duży plastikowy element to jest podłoga bagażnika .

We wszystkich dwójkach niezależnie od nadwozia jest cała z tworzywa(plastiku).

Numerki ma wytłoczone, są wielkości max 5x5cm. Nawet ich nie znajdziesz bez wymontowania całości.

Belkę łatwo wymienić na inną niezniszczoną, jest na kilka śrubek.

1,2,3 myślisz Ty!

Pewnie ktoś mu wjechał w bagażnik na tyle mocno, że plastik na podłodze nie wytrzymał. Gdyby obejrzeć dokładnie metalową część podłogi to może znajdą się ślady prostowania. a przód mógł ucierpieć w tym samym zdarzeniu bo został wepchnięty na inny pojazd. Auto według właściciela jest nadal bezwypadkowe, to była przecież tylko drobna stłuczka.

Oki....oglądałem auto....miało wymienianą przednią szybę, zdejmowaną (wymienianą?) maskę, lakier na prawej stronie 140microm, po lewej około 200microm.

Odpuściłem sobie, byłem w salonie Skody....chyba będzie Nowa Octavia Tour z LPG

• 2 tygodnie później...

biały marker to zawsze ślad po tym że część jest ze szrotu <szukaj> to jedyny sposób katalogowania części na szrotach...tylko wyjątkowi imbecyle nie zmywają tego z części ... podobnie zapisuje się na silniku takim markerem przebieg motoru który był demontowany z auta:)

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Videos

• Ogłoszenia

• Polecana zawartość

• Nawiew tylnej kanapy - Megane 3
      Witam, planuje zakup Megane 3 Grandtour. Przegladajac ogloszenia nie widze aby jaka kolwiek miala nawiew na tylnia kanape. Pytanie czy jesrt to do zrobienia ? Może części z laguny 3 beda pasować ? Robił, ktoś cos podobnego ? Wymysliłem sobie kupno M3 1.5 dCi 110km, do tego chciałbym na start zrobić chip zeby podniesc moment  obrotowy i zyskać pare km. Później  chciałbym wrzucić jeszcze radio 2din z możliwością podpięcia kamery cofania i gniazdo zapalniczki lub usb do ladowania dla pasazera z tylu. Aczkolwiek najbardziej mnie nurtuje czy jest opcja na ten nawiew do tylu dla pasażerów. Jeżeli to pomocne... jestem gotow zrezygnować z tego joysticka jesli takowa wersja jaka kupie bedzie go posiadać. jezeli bedzie trzeba zmienić caly ten tunel . Dla mnie jest elementem zbędnym. W tym miejscu bardziej pasowałby jakis schowek z zasuwana roletka, albo poprostu miejsce na kubek. 

Jesli był taki temat poruszany to podlinkujcie. Nie znalazlem nic co by zaspokoiło moje pytania. Widziałem wątek o M4 ale te auta chyba troszeczke sie różnią ? 

REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6  - Prezes

• 15 odpowiedzi
    • Nowy Bigster: Wyższy Wymiar Dacii
      Dacia prezentuje nowy model Bigster, który wprowadza markę na wyższy poziom, oferując unikalną propozycję w segmencie C-SUV. Ten model, zgodnie z tradycją marki, zapewnia bogactwo cech i technologii w przystępnej cenie. Bigster to samochód, który łączy solidność, przestronność i nowoczesne technologie, spełniając oczekiwania najbardziej wymagających klientów.
      • 0 odpowiedzi
    • Jak sprawdzić kod silnika?
      Czy można jakoś odczytać kod silnika i skrzyni biegów z naklejki czy VINu? Jeśli tak to jak?
      • 10 odpowiedzi
    • Cześć, w przeciągu dwóch tygodni mam odebrać swoje megane 1.3 tce 140. 
      Powiedzcie proszę bo gdzieś wyczytałem, że nowoczesne silniki wraz z olejami są tak skonstruowane, że nie trzeba wymieniać oleju po 1000-2000km od wyjechania z salonu.
      Jak to w praktyce wygląda aby samochód służył długie lata?
      • 34 odpowiedzi
    • Używana Tesla z certyfikatem
      Niedawno trafiłem na wydaję mi się ciekawą opcję, żeby wejść do świata "elektryków". Chodzi o używane samochody marki Tesla, na stronie www.tesla.com/pl_PL/inventory/used - używane można wyszukać używane modele Tesli z certyfikatem. Zakładam, że są one po weryfikacji mechaniki i elektryki. Z tego co czytałem i szukałem w necie to akumulator w Teslach trzyma swoją pojemność całkiem dobrze nawet pomimo upływu czasu, pamiętam, że był z tym duży problem w Nissanach Leaf, które bardzo szybko traciły dostępną pojemność. Wracają do Tesli, to można wejść w szczegóły ogłoszenia, są real photos i co najważniejsze roczna gwarancja. Oczywiście liczę się z tym, że zaraz zostanę zjedzony przez fanów aut spalinowych (też je lubię), ale ... taka używana Tesla z gwarancją to może być ciekawa opcja.

• 17 odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!