mariusz_g Opublikowano 10 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 W następnym tygodniu zacznę coś kombinować, muszę zebrać materiały. Albo się uda albo nie gojgien zasięg to 2000km, natomiast jego brak to głównie zakłócenia na tym pasmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rectosei Opublikowano 10 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 cytat Wydaje mi się, że zasięgiem sygnału nie ma większych problemów w PL. Mam zegarek na rękę Casio Vaweceptor i kładę go wieczorem w domu z daleka od okna, w głębi mieszkania. Mieszkam w bloku, na Śląsku gdzie sporo zakłóceń jest dookoła. Zawsze się prawidłowo synchronizuje. Dokładnie o 2:02 w nocy Dla mnie to genialna sprawa, zawsze idealny czas i data. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz_g Opublikowano 10 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 Ja dalej kombinuję, znalazłem podobna cewkę w starym, zepsutym radiu. Wykorzystałem jej przewód i wzorując się na informacjach ze strony, którą podałem w poście powyżej stworzyłem takie coś: Finalnie potrzebuję.. lutownicy mam jedynie ogromną transformatorową, a tym tego nie dotknę. W tygodniu jakąś znajdę, bo już od dawna potrzebuję do drobnych lutowań i zobaczymy co z tego wyszło. Chociaż nadziei sobie nie robię [ Dodano: 2011-02-17, 20:31 ] Minęło trochę czasu bo czekałem na lutownicę dziś paczka doszła i zabrałem się za lutowanie i... działa normalnie zaraz po włączeniu zaczęła migać ikonka nadajnika i po 2 minutach sam nastawił się czas jestem z siebie dumny, bo hobbystycznie grzebię w autach, a na co dzień studiuję ekonomię, więc mam mało styczności z elektroniką ;-) Zdjęcia Tutaj sprzęt, dałem za nią 40 zł, przyda się, bo już nieraz potrzebowałem coś drobnego przylutować. Dodam, że dla laika takiego jak ja przejście ze starej transformatorowej lutownicy na tą "mini stację" to taki komfort jakby przejść z Malucha na Mercedesa. Dziękuje wszystkim za pomoc w szczególności użytkownikowi gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi