0cool Opublikowano 19 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Link: http://allegro.pl/show_user.php?uid=12355094 Znajomy z racji potrzeby ( powiększająca się rodzina ) upatrzył sobie Fiata Multiple. Jeden z egzemplarzy upatrzył u w/w sprzedającego. Przez telefon, uzyskał info że jedyne co autu dolega to: pęknięta szyba od kamyka oraz jakieś łożysko w sprzęgle. Po zajechaniu na miejsce, od razu widać było że z autem jest coś nie tak. Na ponowione pytanie, co mu dolega padła odpowiedź ta sama: szyba i sprzęgło. W trakcie przejażdżki autem zostały zauważone braki w samochodzie, wewnętrzne plastiki na słupkach od góry odkręcone a od dołu obcięte - zapewne nie chciało się im bawić w delikatne rozbieranie, brak pasów tylnych, brak uszczelek szyb lub ewidentnie wyszarpane. W związku z zauważonymi mankamentami, ponowione zostało pytanie o stan auta i co przeszło. Padła rozbrajająca odpowiedź: "wie Pan co, nie jestem mechanikiem i nie znam się na tym, nie wiem" - pomyślałem sobie, facet ( ok 28l. ) który zajmuje się handlem samochodami, jeździ po nie za granicę, musi mieć pojęcie na temat samochodów i tego co w nich jest do zrobienia, przecież nie kupuje pierwszego lepsze auta w ciemno. Po powrocie, sprzedający pozostawił nas samych z autem. Zaczęły się bliższe oględziny auta. Przednie szyba wymieniana, przód auta dziwnie zadbany, dół bez rdzy jakby wszystkie nowe elementy, prawe drzwi przednie i tylne malowane i prostowane, przednie lewe koło dołem uciekało na zewnątrz. Generalnie ostrzegam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brejq Opublikowano 19 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Zakładam, że jest to ten samochód: http://allegro.pl/zarezerwowany-i1455371473.html Jeżeli istotnie stan różni się tak diametralnie jak napisałeś, to niech kolega kliknie KUP TERAZ, następnie wystawi negatywa i zgłosi do allegro próbę oszustwa. Może też założyć spór. On na tym nic nie zyska, ale sprzedającemu napsuje krwi, a takich typów powinno się tępić. Allegro zarzut o niezgodności z opisem traktuje bardzo poważnie (to wiem z doświadczenia) więc może zablokują mu konto. Jeżeli porobiliście na miejscu jakieś foty, należy o tym wspomnieć w mailu do allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi