tedku Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 kupiłem dwa dni temu scenica 1.9 DCI z 2001r. jak chciałem go odpalić rano na mrozie nie zaświeciły się świece żarowe. dopiero za piątym razem zaświeciła sie kontrolka i odpalił.pużniej odpalał bez problemowo.proszę napiszcie co to może być??? [ Dodano: 2011-02-20, 19:46 ] [ Dodano: 2011-02-20, 20:10 ] czasami jest tak że zaświeci si na 2 s. razem z czerwoną kontrolka od sil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robaczek_p Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 1.sprawdz sobie klemy przy akumulatorze 2.przewody do świec niewiem czy są tam przewody czy listwa,problem może leżeć w zasileniu świec lub grzałek!(doświadczenie z innych marek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tedku Opublikowano 20 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 poprzedni właściciel ostatnio mało jezdzil. auto stalo. jak kupiłem tez świecił na chwilę ABS ale przestał po przejechaniu 20 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 sprawdź sterownik świec żarowych a jeśli chodzi o ABS to może któryś z czujników albo jakaś wtyczka przy nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robaczek_p Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 co do abs-u to czujniki przy kołach mogły być zasyfione! teraz możesz sprawdzić czy działa warunki sprzyjają ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tedku Opublikowano 20 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 z ABS wszystko działa, szukałem takiego auta 1.5 miesiąc. znalazłem naprawde uszanowany. a tu na drugi dzień taki klops :cry: [ Dodano: 2011-02-20, 21:01 ] jak oprowadzę ją do ładu to się pochwalę na forum bo skromny jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieczar Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 sprawdź, ewentualnie wymień, ewentualnie zamień miejscami z innymi czarny przekaźnik w skrzynce obok akumulatora, stojąc przodem do auta one są po prawej stronie skrzyneczki, zacznij od drugiego od góry (ja go wymieniłem na nowy i problem opisany przez Ciebie jak ręką odjął) teraz mam inny problem związany najprawdopodobniej z następnym czarnym przekaźnikiem, ale boję się kupić na darmo następny nowy albo to wina pompki paliwa ale to nie jest część odpowiedzi na Twój problem no i w temacie powinno być chyba "Scenic I phII", bo 2001 i dCi to już phII Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tedku Opublikowano 21 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 sprawdziłem dziś świece.działają. [ Dodano: 2011-02-23, 15:19 ] dzieki za podpowiedzi wyczyściłem przekaznik i wszystko działa.taka mała rzecz a wkurza czlowieka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieczar Opublikowano 2 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 ja też już swój problem rozwiązałem... postanowiłem zakupić nowy przekaźnik i wymiana pomogła :P dziś rano pięknie pompa od razu zaskoczyła i odpalił za pierwszym razem, a nie jak do tej pory kręciłem kluczykiem w pozycję zapłon 6-8 razy :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi