Chess175 Opublikowano 26 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Witam, Poproszono Mnie o pomoc a nie jestem w temacie i nie mam pojęcia więc bardzo Proszę o pomoc w rozwiązaniu zadań :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek127 Opublikowano 26 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 na jakim poziomie mają być odpowiedzi, liceum, technikum, czy studia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogurt12 Opublikowano 26 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Witam Podaję rozwiązanie do zadania pierwszego z prawdopobieństwa: Proszę bardzo, zadanie drugie. :( Już za bardzo nie pamiętam tych wszystkich formalizmów związanych z tego typu zadaniami, więc podałem sposób bardziej intuicyjny, ale równie skuteczny. Z góry przepraszam za ewentualne błędy Niestety tych zadań z bryłami już się nie podejmę, zbyt dawno je miałem :( Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chess175 Opublikowano 26 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 maciek127, o ile dobrze kojarzę to jest studium. jogurt12, dzięki dobry człowieku niech Bóg to w bezawaryjnych kilometrach wynagrodzi :( :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lo0ol Opublikowano 26 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 powinno byc ok, nie robiłem sprawdzeń, ale to raczej tak ma być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC800 Opublikowano 26 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lo0ol Opublikowano 26 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 PC800, robiłem to zadanie i wkradł mi sie mały błąd, bo zapomniałem podzielić h ściany przez 2 przy polu pocznym i usunąłem moje rozwiązanie, żeby nie wprowadzać kogoś w błąd, ale widzę, że i Tobie się też wkradł mały psikus;) bo trzeba policzyć cos nachylenia krawędzi bocznej, a Ty policzyłeś tylko tg. Tam będzie potrzebne l l^2 = (d/2)^2+h^2 l=(3*pierwiastek(130))/2 cos (a) = (d/2)/l= (pierwiastek(130))/65 = 0.175 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chess175 Opublikowano 26 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogurt12 Opublikowano 26 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Uwaga Przyśniło mi się niedawno, że w pierwszym zadaniu, które liczyłem, zrobiłem błąd. I rzeczywiście, zdarzenie C jest niemożliwe, bo przecież 6+4 = 10, a nam chodzi o sumę oczek większą niż 10. Więc P© = 0 :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi