Olago Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Witam serdecznie. Koledzy nie orientuje sie w ogole jesli chodzi o Turbo w silniku benzynowym. Chcialbym zagazowac samochod, a co jesli jest to silnik 2.0 Turbo? Ile tez kosztuje mniej wiecej regeneracja turbo w megane II ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 W tym silniku nie ma problemów z gazem, ale musi być dobry gazownik i dobre podzespoły. Cena instalacji powinna się zamknąć w okolicach 2800 zł. Koszt regeneracji w zależności od zakładu i stanu turbiny to około 800-1500 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olago Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 czyli generalnie turbo dobrze wspolpracuje z gazem? nie powoduje on szybszej eksploatacji turbo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Jak dla mnie to dziwne, że kupuje się auto 2,0 Turbo i wkłada się gaz. To tak jak by Kubica jeździł bolidem F1 na gazie bo taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Nie ma problemów przy współpracy turbo z LPG, ale musi być dobry gazownik. Jak dla mnie dziwne jest kupowanie osobowego auta z silnikiem wysokoprężnym. Przecież to tak jak jazda ciągnikiem rolniczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olago Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 wytlumacze to w ten sposob, ze ja nie chce bolidu. Silnik jest mi obojetny, byle by nie byl mniejszy niz 1.6. Bardziej skupiam sie na innym wyposazeniu;) A gaz włoze obojetnie jaki to silnik nie bedzie;) jezdze na gazie kupe lat, nic w niego nie wkladam oprocz przegladu raz w roku za 50 zl a jezdze za duzo taniej, majac tez przy tym i tak dobra moc, ale mowie, bolidu ja nie potrzebuje. pytam, bo jest akurat taki samochod na srzedaz. pozdawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Ja bym szukał silnika 2,0 bez turbo i wtedy założył jakąś dobrą sekwencję. Na pewno nie najtańszą bo szkoda nerwów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olago Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Kolego ja bym najchetniej taki sobie wybral;) silnik 2.0, 2005 rok, przebieg 80 tys;) ale ja wlasnie pytam o tego z turbo z braku laku, bo nie ma innych wartych uwagi;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Jak nie oszczędzisz na wtryskiwaczach i reduktorze + miedź 8 mm, to będziesz miał sporo frajdy z jazdy z turbo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olago Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Pawel masz tu na mysli wtryski i reduktor w instalacji LPG tak? A ta miedz to ... ? Jak wyglada spalanko tego kolosa? Orientuje sie ktos, ale nie ksiazkowe tylko realne;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Tak wtryskiwacze np. Hana H2000, reduktor Scorpion GT, lub jeżeli to silnik 163 KM to AC R01. Miedź, to chodzi o wielozawór w zbiorniku i przewód od niego do reduktora o średnicy 8 mm. Nie wiem jak Megane, ale Laguna 2.0T pali w mieście około 12-13l LPG, a na trasie w okolicach 8-9l LPG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek127 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 To tak jak by Kubica jeździł bolidem F1 na gazie bo taniej aktualnie w F1 nie ma silników Turbo, były i mają wrócić. Pozdrawiam Wesołych świąt ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olago Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Kolego Pawle, to mowisz ze zmieszcze sie z taka instalacja w 3000 tys zl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Nie powinno z tym być problemu, ale grunt to kumaty gazownik i dobre podzespoły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Znalazłem trochę tu może coś to pomoże http://megane.com.pl/postlink/240274.htm?s...fd59b54a#240274 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi